Otthoni jogorvoslatok tabasco mártással

Ahogy egy régi mondás megy, “minden régi újdonság.” Évtizedekig az emberek használtak tüzes chili paprikákat a gyógyító tulajdonságaikért, valamint az erős ízekért. Ha van egy kis tabasco mártás a kamrában, akkor használhatja az egészségi állapot fokozására, függetlenül attól, hogy van-e hideg, fájó izma, vagy megpróbál-e csökkenteni a pound-okat. Találkozzon orvosával, mielőtt bármilyen otthoni jogorvoslatot kipróbálna, különösen ha van Vagy súlyos allergiás reakciókat tapasztaltak az élelmiszerekkel kapcsolatban, vagy bármilyen emésztési problémával szembesülnek.

Sinus torlódás

A szinusz torlódás, nem is beszélve a kísérő fejfájásokról, nyomorúságot okozhat. Függetlenül attól, hogy hideg, allergiás vagy akár száraz levegő okozta-e az ételeket Tabasco mártással, segíthet. A Chili paprikák, köztük a Tabasco paprika, természetesen előforduló vegyszereket tartalmaznak, amelyek nagyon hasonlítanak a guaifenesinhez, a Dr. Irwin Ziment, orvos és professzor emeritus és a Kaliforniai Egyetem szerint számos over-the-counter és vényköteles dekongesztánsok hatóanyaga. Los Angeles. A Tabasco mártás is segíthet, ha a torlódás a mellkasod felé halad, mivel a kapszaicin – a chili hőségért felelős vegyi anyag – természetes kiengesztelő.

Köhögés

A Tabasco szósz is segíthet, ha köhög. Ennek egyik oka, hogy az over-the-counter izomfájdalmak gyakran tartalmaznak kapszaicint, hogy a kémia lassítja a fájdalomjelek továbbítását és csökkenti a gyulladást. Ugyanazt a hatást alkalmazhatja a torokgyulladás csökkentésére és a köhögési reflexért felelős idegek nyugtatására. Házi készítésű köhögésszirup készítéséhez egy negyed ts. A Tabasco szósz 3 evőkanál. Meleg vizet, 1 evőkanál. A méz, és 1 tsp. Citromlé. Keverjük össze, és szükség esetén egy teáskanálnyi adagot készítsen.

Fájdalom

A Tabasco mártást enyhe fájdalomcsillapítóként is alkalmazhatja izomfájdalmak vagy enyhe ízületi gyulladás esetén. A kereskedelmi forgalomban kapható kapszaicin krémek, miközben hatékonyak, gyakran drágák. A fűszeres krémek vásárlása helyett saját maga készíthet. Ehhez keverjünk 1 evőkanál. Tabasco mártással 1 csésze olcsó testápolóval. Tárolja a keveréket egy lezárt tartályban a hűtőszekrényben. A könyök belsejébe borsó méretű mennyiséget alkalmazzon negatív reakciók tesztelésére, mielőtt nagyobb mennyiségben alkalmazná. Az enyhe bizsergés, a melegségérzet vagy az enyhe bőrvörösség nem okozhat riasztást, de kényelmetlenül érzi magát, mossa az érintett területet szappannal és vízzel. Mossa meg a kezét a krém alkalmazása után, és ne érjen hozzá a szeméhez, az orrához vagy a nyálkahártyákhoz. A kapszaicinnel kapcsolatos súlyos allergiás reakciók ritkák, de előfordulhatnak. Azonnal keresse fel az orvosi ellátást, ha csalánkiütést tapasztal, nehézlégzésben vagy egyéb súlyos reakcióban szenved.

Elhízottság

A Tabasco szósz segíthet a testsúlycsökkenésben és segít megelőzni az elhízással járó egészségügyi problémákat. A Fiery Tabasco mártással, ha megszórjuk kedvenc ételét, lassan enni kényszerül. A lassan evés biztosítja a gyomormaradást a teltség regisztrálására, ami a súlyszabályozás fontos eleme. Emellett az erős, éles ízek, mint például a fűszeres ételek, amelyek ígéretet tettek a sóvárgás elleni küzdelemben. Noha több kutatásra van szükség, a “The Doctor’s Book of Food Remedies” című kiadvány szerint úgy tűnik, hogy elárasztják az ízlelőbimbókat, amelyek segítenek elkerülni a túlfogyasztást.