Otthoni gyógymód a korpa számára gyerekeknek

Ahogy a gyermeke a pubertásba vagy serdülőkorba lép, észreveszi a korpásodás jelenlétét. Sebhorrei dermatitisz néven is ismert, a korpásodás csúnya fehér pelyheket hagyhat a vállán. A KidsHealth szerint az ekcéma szenvedő gyermekek nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki a betegségben, de a korpásodás kezelésére nincs szükség orvosra, ha súlyosbodik. Bármelyik házi jogorvoslati megoldás megoldhatja a tinédzser korpásodás problémáját, és megakadályozza a fejbőrét a viszketésből.

Keverjünk össze 12 csepp teafaolajat 1 uncia hordozóolajba, például mandula, jojoba vagy olívaolajba. Alkalmazza az olajat a fejbőrre, és hagyja 30 percig a sampont.

Mossa le a haját egy gyógyhatású korpás samponnal. Alternatívaként két nem bevont aszpirint zúzni egy habarcsban és megkenni, és hozzáadni azt a sampon mennyiségét, amelyet a gyermeke normál esetben a hajának mosásához használ.

Mosakodj a sós szódával sampon helyett. Keverj össze egy maréknyi szódabikarbórt elegendő vízzel, hogy egy pasztát készítsen. Massage a paszta a fejbőrbe, és hagyja, miközben zuhanyozik. Öblítse le a zuhany végén.

Kövesse a rendszeres sampont egy fejbőr öblítéssel. Adjunk hozzá 2 evőkanál citromlevet vagy alkoholos szájvizet 1 csésze vízhez. Alternatívaként, keverj össze 2 csésze almalevet, 2 pohár vízzel. A hajat sima vizet öblítse le samponozás után, és kövesse a fejbőr ápolásával a fejbőrön át öblítse le a hajat. Ha a szárazság problémát okoz, kövesse olajmentes kondicionálóval. Ellenkező esetben vízzel nem kell öblíteni.

Készítsen egy haj maszkot 1 evőkanál görbe görög joghurt, félig töltött banán és 4 evőkanál hordozóolaj használatával. Masszázsolja a maszkot a fejbőrre öt percig, és hagyja 15 percig a sampont.