Hogyan lehet teherbe esni a menopauza kezdete után

Mint nő, a termékenység csúcsok 30 előtt, és csökkenése után folyamatosan csökken. A 44. életévét betöltött testére a menopauza készül a női nemi hormonok, az ösztrogén és a progeszteron termelésének kikapcsolásával. A 40. és 40. életév betöltése után nehezen lehet terhes orvosi segítséget igénybe venni, a sikeres terhesség elérése általában donortojások használatát igényli. A menopauza technikailag az a nap, amely tizenkét hónappal az utolsó menstruáció után esik, de a menopauzális átmenet fokozatos A változás folyamata. A test felkészítése mind a menopauza, mind a terhesség tekintetében valójában ugyanolyan jó egészségi szokásokat igényel.

Hozd el a testedet a lehető legmagasabb szintű wellnesshez, mielőtt megpróbálna felfogni korától függetlenül. Ez különösen akkor fontos, ha menopauza közel van. Ha el akarsz képzelni, kövesse a Centers for Disease Control és Prevention ajánlásait: legalább három hónappal a terhesség megkezdése előtt elkezdje a prenatális vitaminokat és a 400 mikrogramm folsav-kiegészítést. Továbbá, győződjön meg róla, hogy megkapja a 1500 mg kalcium és 900 mg D-vitamin ajánlott minden nő a menopauza közelében

Javítsd a súlyodat egy egészséges testtömegindexre 18,5 és 24,9 között a fogamzás előtt. Az Országos Egészségtudományi Intézmények azt ajánlják, hogy fogyasszanak súlyt azáltal, hogy étrendet fogyasztanak a magas tápanyagokban, de alacsony kalóriatartalmú és fehér cukor, fehér liszt, feldolgozott élelmiszerek és telített zsírok nélkül. Az elhízás a terhesség magas kockázati tényezője, és annál is fontosabb, ha idősebb vagy. Például, ha Ön 44 évesnél idősebb, akkor a vetélés kockázata 59 százalék, egyszerűen azért, mert a progeszteron szintje, a hormon, amely fenntartja a terhességet, a Centers for Disease Control és Prevention megelőzése szerint alacsony. Az elhízás az öngyilkosság 20 százalékos veszélyét hozza magával, a 2004. júliusi “Emberi reprodukció” című számának megállapításai szerint. Az elhízás szintén növeli a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegség kockázatát mind a terhesség alatt, mind a menopauza után, és javítja a súlyát egy bölcs beruházás az egészségre.

Foglalkozni egy előkoncepcionális látogatást az Ön elsődleges egészségügyi szolgáltatójával, és az amerikai kollégium szülésznői és nőgyógyászai által ajánlott teszteket javasoljon minden terhes nő számára. Ezek közé tartozik a hemoglobin A1C, a cukorbetegség vérvizsgálata és a lipidprofil. A szexuális úton terjedő betegségek és a HIV, valamint a pap-kenet és a mammográfia vizsgálatát is elvégezni kell, és a csontsűrűség vizsgálatát ajánlott 40 év feletti nők számára az oszteoporózis kockázatának meghatározására. Ha bármilyen problémát észlel, további laboratóriumi munkát és kezelést kell befejezni, mielőtt leállítja a fogamzásgátlást.

Határozza meg, hogy még mindig ovulál, mivel az orvos vagy a nővér-szakember egy tüszőstimuláló hormont vagy egy FSH-tesztet futtat. Amikor a vérvizsgálat eredménye meghaladja a 11,4-et, azt jelzi, hogy az orvosok hogyan utalnak a petefészek tartalék elvesztésére. Ezen a ponton, még akkor is, ha gyógyszert szed a petefészkek stimulálására és az in vitro megtermékenyítésre, akkor valószínűleg nem fogja elképzelni a saját tojásait, a Pennsylvania Egyetem kutatói szerint, az “Emberi reprodukció” 2002. januári számában.

Találkozzon egy termékenyítő központtal. 44 éves korában, ha korábban nem volt terhes, és saját tojásait in vitro megtermékenyítéshez használja, a sikeres születés esélye mindössze 1,9 százalék, a Támogatott Reprodukciós Technológia Társaság szerint. Emiatt a termékenységi szakemberek arra kérik Önt, hogy vegye fontolóra az in vitro megtermékenyítéssel kombinált tojásdonor használatát. Ez a folyamat többszörös petesejtek megtermékenyítését jelenti egy kémcsőben, majd az embrió / embrió beültetését a méhébe. Annak érdekében, hogy tovább növeljék a sikeres kimenetel lehetőségét, a beültetés előtt számos genetikai hiba jelenlétét tesztelni kell az embriókban. A preimplantációs genetikai diagnózist vagy a PGD-t úgy érik el, hogy egyetlen sejtet eltávolítanak egy 5-8 napos embrióval, miközben a szervezeten kívül inkubálják. A tesztelést követően a Centers for Disease Control és Prevenció szerint az embrió vagy embriók, amelyekről kimutatható, hogy nincs kimutatható genetikai károsodás, beültetésre kerülnek a méhbe. A segített reprodukciós technológia lehetővé teszi néhány nő számára, hogy közel azonos időben tapasztalja a menopauza és az anyaságot.