Hány kalóriát veszít naponta 4 fonttal hetente?

Annak ellenére, hogy hetente 4 fontot lehet elveszíteni a kalóriabevitel szigorú korlátozásával, a testmozgás fokozásával vagy a két módszer kombinálásával a gyors fogyás miatt, az orvosi felügyelet akkor is fontos, ha hetente több mint 2 fontot veszítesz. Nagyon alacsony kalóriatartalmú diéták (VLCD-k), amelyek egy 4 font éves testsúlycsökkenéshez vezethetnek, gyakran negatív mellékhatásokkal járnak.

Kalóriahiány

A Centers for Disease Control és Prevention megjegyzi, hogy 1 font egyenlő 3500 kalóriával. Ezért, hogy hetente 4 fontot veszítsen, napi 2000 kalóriát igényel. Például csökkentheti jelenlegi kalóriabevitelt napi 1500-mal, és naponta 500 kalóriát égethet el, hogy hetente 4 fontot veszítsen. De ez a fajta súlyos kalóriatartalom gyakran nem biztonságos orvosi felügyelet nélkül, mert növeli a tápanyaghiány kockázatát.

Teljes kalóriabevitel

A 4 font éves testsúlycsökkenés gyakran napi 500-800 kalóriát igényel. Az ilyen nagyon alacsony kalóriatartalmú diéta gyakran hetente 3-5 font súlycsökkenést eredményez, a Weight-Control Information Network-t. A hálózat azonban azt is megjegyzi, hogy a VLCD-k gyakran súlycsökkenést, székrekedést, hányingert, hasmenést, fáradtságot és epekövesodást okoznak. Az orvosi felügyelet alatt felhasznált legtöbb VLCD-k tápanyag-sűrű fehérje rázkódásokból vagy rácsokból állnak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek segítenek megakadályozni a tápanyaghiányt.

Biztonságos fogyás

Ha az orvosi felügyelet nélkül kívánja a biztonságos testsúlycsökkentést, akkor a Centers for Disease Control és Prevention azt javasolja, hogy hetente 1-2 fontot veszítsen. A CDC megjegyzi, hogy ez a fogyás mértéke segít fenntartani a fogyást. Számos hatékony súlycsökkentő táplálék napi 1200-2600 kalóriát tartalmaz. A Harvard Egészségügyi Kiadványok azt sugallják, hogy a nők evés alatt kevesebb, mint 1200 kalóriát fogyasztanak naponta – és a férfiaknak fogyasszanak naponta legalább 1500 kalóriát fogyás közben.

Kalória-csökkentési stratégiák

Annak érdekében, hogy csökkentse a kalóriabevitelét – és teljes mértékben érezze magát – fogyás közben fogyasszon sok alacsony kalóriatartalmú, jóllakott ételt. A fehérje-gazdag ételek – mint a tojásfehérje, sovány húsok, a bőr nélküli baromfi, a tenger gyümölcsei, a hüvelyesek, a seitan, a szója termékek és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek – segítenek jobban érzi magát, mint a szénhidrát. Töltse fel az alacsony kalóriatartalmú, rosttartalmú ételeket – például gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát. Próbáljon meg egy pohár vizet fogyasztani étkezés előtt, hogy fokozza a jóllakottságot és csökkentse a kalóriabevitelét.