Rugalmas testmozgás

A sportolóknak a legtöbb sportban rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy jobban teljesíthessék és elkerüljék a sérüléseket Számos szakasz van, amelyet a sportoló bármilyen speciális felszerelés nélkül képes elvégezni. Ha azonban egy sportoló magasabb szintre kívánja szedni a rugalmasságot, használhatja a rugalmas testmozgást. Sok rugalmas gép és eszköz van, amely segíthet egy sportolónak, hogy jó lökést kapjon a lábaiban, karjaiban, vállán, abszorbensén és hátán.

Legs

A harcművész egy példája egy sportolónak, aki nagyfokú rugalmasságra van szüksége a lábaiban. Sok harcművész gyakran rúg az ellenfelek fejszinten. A lábszárak gyakran arra használják őket, hogy segítsenek a harcművésznek abban, hogy az extra lábszárat a lábukon. A lábszárak gép alapvetően olyan készülék, amelyet egy harcművész ül, miközben a lábát párnázott lábtartókba helyezi. A gép lehetővé teszi számukra, hogy növelje a lábai közötti távolságot, és végül elérje az ülést.

Karok és vállak

A boksztól a baseballig számos olyan sportág van, amely sportolók számára rugalmas karokat és vállakat igényel. Az egyik legjobb felszerelés a karok és a vállak nyújtásához egy nyújtó heveder. A nyújtó heveder általában nem rugalmas anyagból készül. Egyes pántok lehetővé teszik a sportolók számára, hogy beállítsák hosszúságukat, és a hevederek akár 6 láb hosszúak is lehetnek. Ezek a hevederek számos módon alkalmazhatók a karok és a vállak nyújtására. Például a heveder végei mindegyik kézben tarthatók, vagy a heveder egyik vége egy ajtóhoz rögzíthető. Stretching hevederek is használhatók a lábak nyújtására.

Abs és Vissza

A legtöbb sport igényli a sportolókat, hogy végezzen valamilyen csavart, esztergálást vagy hajlítást. Ezek a mozgások a hasi és hátsó izmokat használják. Egy jó felszerelés ezeknek a területeknek a nyújtására egy stabilitó golyó. A stabilitási golyó egy nagy, felfújt gumilabda. Egy sportoló jó hasúriást kaphat egyszerűen csak a stabilitási labdán fekszik, és kiterjeszti a testét a labda fölé. A hátlapot lefelé feszítheti, és a testet a labdát felhúzza.

Ár

A rugalmassági edzőgépek nagyban eltérhetnek az áraktól. A nyakszíjat 10 dollárig lehet megvásárolni, de a lábszárnyú gép ára 200 dollár. A rugalmasság fontossága az atléta sportjában vagy a napi rutinban diktálja, mennyi pénzt fektetnek be a rugalmassági edzőeszközökbe.

Elérhetőség

Néhány rugalmassági edzőeszközt, például a stabilitási labdát és a nyújtó hevedert a helyi sportszerboltokban lehet megvásárolni. Néhány feszítő berendezés szintén könnyen hozzáférhető a helyi tornatermekhez. Nagyobb egyedi berendezések, mint például a lábszárnyíró gép, katalóguson vagy az interneten keresztül kell megvásárolni.

A rugalmassági edzőgépek segítenek a sportolóknak az izmok normál határokon túli megnyújtásában. Azonban a sportolóknak vigyázniuk kell, nehogy túlzásba vegyék. Az izmok megnövekedett képessége nagyobb károkat okozhat. Minimális törzs és fájdalom nem érezhető a szakaszok alatt.

szempontok