Mennyi ideig tart a bikram jóga jelent

A Bikram jóga olyan 26 helyet foglal magában, amelyeket mindig ugyanabban a sorrendben hajtanak végre egy fűtött szobában. A pózok kombinációja javítja a szervezet minden fontos rendszert – szív- és érrendszeri, légzőszervi és emésztőrendszereket, a tanúsított Bikram jóga oktató és a stúdió tulajdonosa, Pam Parker szerint. Beszéljen orvosával, mielőtt új edzésprogramot indítana.

Mindegyik Bikram jóga póz 10-60 másodpercig tart, attól függően, hogy milyen tapasztalattal rendelkezik a póz és a jelenlegi fitnesz szintje szerint Parker szerint. A pózok az izmaidat működtetik, hogy a vázrendszer természetes összehangolásra kerüljön. Ez a folyamat az idő múlásával történik, a pózok gondos gyakorlatával.

A lélegzés mélyen energizálja Önt, és megakadályozza, hogy az izmok meggyűrődjenek, miközben a Bikram jóga pózokat tartja. Minden egyes pózban hosszabb ideig maradhatsz, és jobban megnyugtathatsz, ha jól érezed magad.

A Bikram jóga stúdiókat 105 fokos fűtésre melegítik. A felmelegedett izmok rugalmasabbak és nagyobb mozgásterületet nyújtanak a nyújtáshoz. Amikor a jóga egy nagyon forró szobába kerül, elkerülje a sérülést, mivel a megnyújtás egy kicsit kevésbé intenzív, mint az érzékelt korlátok. Ne feledje, hogy a jóga nem verseny. Rövidebb ideig tarthat, ha fáradtnak érzi magát a gyakorlat során.

Ha új vagy a forró jóga, akkor elkerülheted a kiszáradást vagy túlzott erőt, mert lassan dolgozol beljebb. Az első néhány alkalomban a tanár javaslata szerint kevésbé kell tartania a pózokat, mondja Leslie Funk gyakorló fiziológus és jóga oktató. Ön fokozatosan kitartást termel az intenzív hő számára, és tovább folytathatja a folytatást.

Mindig sok vizet inni bikram jóga ülés előtt, alatt és után. Ha Ön terhes, magas vérnyomása, cukorbetegsége vagy szív- és érrendszeri betegségei vannak, a Bikram jóga intenzív hője megakadályozhatja részvételét. Kérdezze meg orvosát, ha a Bikram jóga az Ön számára megfelelő.

Hold pózok

A légzés kulcs

Hallgassa meg testét

Állítsa be a saját tempóját

ajánlások