Mennyi fehérje a hajhullás megelőzésére?

A hajszálak kb. 90 százaléka a növekedési fázisban van, míg 10 százalék egy adott időben pihentető vagy nyugalmi állapotban van. A nyugalmi fázis után a hajszálak esnek ki, és újak nőnek. A napi 50-100 szőrszálak napi hajhullása jellemző. Több millió ember szenved a túlzott hajhullás miatt, ami lehet a betegség, a genetika vagy a rossz táplálkozás miatt. A nem megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása a túlzott hajhullás okozhatja.

A haj fehérje. Amikor a szervezet nem kap elegendő fehérjét, akkor a nem esszenciális fehérje termelésének leállításával, beleértve a haj növekedését is megszünteti. A hajhullás két-három hónapon belül észrevehető, miután a fehérjebevitel csökken a követelményeknek. A haj növekedése újra megkezdődik, ha a fehérjefelvétel kielégíti a szükségleteket.

A Centers for Disease Control és Prevention megjegyzi, hogy a normál ajánlások a fehérje napi kalóriáinak körülbelül 10-35 százalékát teszik ki. Ez körülbelül 46-56 g fehérje felnőtteknek a kalória igényektől függően. A tipikus amerikai étrendet fogyasztó egészséges egyéneknek nem kell aggódniuk a fehérjebevitel miatt, mivel a legtöbb megkapja az elegendő mennyiséget.

A fehérje megtalálható a legtöbb élelmiszerben, többek között: tejtermékek, hús, baromfi, hal, tojás, diófélék, magvak, bab, gabonafélék, szója termékek és kis mennyiségű zöldségek és gyümölcsök. 1 oz. A fehérjecsoportból származó élelmiszerek kiszolgálása körülbelül 7-8 g fehérjét biztosít. A My Pyramid alapján 1 oz. Az egyenértékű kiszolgálást a következőképpen kell megadni: 1 oz. Hús, hal vagy baromfi, 1 tojás, 1 evőkanál. Mogyoróvaj, ½ oz. Diófélék vagy magvak, vagy ¼ csésze szárított bab és borsó.

A magas A-vitaminszint, az alacsony vérszint, az étkezési zavar, a pajzsmirigy betegsége, a magas láz, a fertőzés, a stressz vagy egyszerűen a testsúlycsökkenés miatt okozott alultápláltság okozhat hajhullást. A hajhullás leggyakrabban leáll és megfordul, miután kezelték, ezért nézze meg kezelőorvosát, ha a hajhullás folytatódik, vagy elkezdi észrevenni az elvékonyodást.

Haj növekedés

Fehérje követelmények

A fehérje forrása

Egyéb okai a hajhullásnak