Hogyan kell főzni zöldségeket egy elektromos dohányos

Az elektromos dohányos alacsony hőmérsékletet használ az élelmiszer lassú elkészítéséhez és füstös ízesítéséhez. A legtöbb dohányzó nedves hőt tartalmaz, de száraz dohányos is vásárolhat. Mindkét típus zöldségféléknél dolgozik. A dohányzókat gyakran használják a lassú húsok főzésére, de az elektromos dohányosok zöldségeket is főzhetnek. A zöldségek sokkal hosszabb ideig tartanak főzni, mint a főzőlapon főzni, de füstös ízűek és élesek lesznek a dohányzótól. A füstölés mértékének csökkentése érdekében fóliába fonja be a zöldségeket.

Mossa meg a zöldségeket. Vágjon nagyobb zöldségeket, például a hagymát és a paradicsomot kisebb darabokra, hogy gyorsabban főzzék az elektromos dohányzót. Kicsomagolja a kis darabokat, hogy ne essenek át a rostélyon ​​a dohányzóban.

Helyezze az elektromos dohányosot sík felületre, távol minden gyúlékony anyagtól és alacsony szélben. Dugja be a dohányzó vezetékét közvetlenül az elektromos csatlakozóaljzatba anélkül, hogy hosszabbító kábelt használna a legbiztonságosabb használathoz.

Add hozzá faforgácsot és vizet a dohányzónak. Kövesse a gyártó által megadott használati utasításokat a használandó fafajtákra és a dohányosok kitöltésére. Hagyja fel a dohányzót a zöldségek előkészítéséhez.

Helyezze a húst, ha dohányzol, először a grillen. A fehérjék általában hosszabb ideig tartanak főzni. A zöldségek valószínűleg négy és öt órát vesz igénybe, hogy teljesen főzzenek, kivéve, ha azok különösen nagyok. Húzza el húsának kezdetét attól függően, hogy mennyi ideig kell főznie, mint a zöldségeket.

Helyezze a zöldségdarabokat vagy a nyársakat a dohányzó rackjére. Zárja le a dohányzót, és hagyja, hogy a zöldségek három-négy órán át főzzenek. Ellenőrizze a zöldségeket, hogy meggyőződjön arról, hogy teljesen elkészültek-e, és folytassa a főzést, amíg elkészült.

Távolítsa el a zöldségeket a dohányosból, ha megfelelően fel vannak főzve. Tálaljuk a füstölt zöldségeket a kívánt módon. Húzza ki az elektromos dohányzót, és hagyja teljesen hűlni, mielőtt elhúzza.