Hogyan csípjük meg vagy sütjük a csirkecombot

Egy egyszerű csirkemell egészséges táplálékként ismerik, de a legtöbb ember nem veszi észre, hogy a csirkecomb szintén egészséges választás. A sötét hús csirke a lábakban és a combokon található, vas-gazdag mioglobint tartalmaz. A sötét hús több cinket és B-vitamint tartalmaz, mint egy csirkemell, és gazdag kalcium- és káliumtartalmú. Az egészségesebb csirkecombnál távolítsa el a csirkehéjat. Nyírja a 6 uncia adag csirke, menteni 11 gramm zsírt. Válasszon a különböző ízesítőkből, hogy megkóstolja az ételét, majd sütni vagy ürülni egy egészséges főételhez.

Hozzon létre egy fűszerezés keveréket a választott. Használhatja a kereskedelmi dörzsölés keverékét, vagy készítsen saját fűszereit a gyógynövényekből és fűszerekből. A jó ízkombinációk közé tartozik a szójaszósz, a fokhagyma, a bors és a szárított petrezselyem. Alternatívaként, 8 órán át marinázzunk csirkét mézzel, Dijon mustárral és curryporral. Ha a csirkét egy mártással kívánja szolgálni, egyszerűen átölje a csirkét könnyedén olívaolajjal vagy megolvasztott vajjal, és egyszerűen csak sóval, borssal vagy citrommal töltse. Ha tetszik a csirkemell, dobja a csirkecombokat a fűszerezés után.

Távolítsa el a bőrt a csirke lábakról. Szezonálja meg a csirkét a választott fűszernövényekkel vagy fűszerekkel.

Vágjon egy pörkölőlapot fóliával a könnyű tisztítás érdekében. A pörkölőtartót szórással permetezzük meg, hogy megakadályozzuk a ragasztást. Helyezze a csirkecombokat a pörkölőpult állványára, és hagyja a helyet az egyes darabok között.

Helyezzük a fűszerezett csirkét előmelegített csirkehús alatt, a csirke alatt 4-5 cm-rel.

Rántjuk a csirkecombokat 10 percig. Fordítsa meg őket fogókkal és ecsetelje őket több olajjal, fűszerezéssel vagy marinádal.

Broil újabb 10 percig, vagy amíg a csirke gyengéd, és a gyümölcslevek tiszta. A csirkecombokat akkor végezzük, amikor a belső hőmérséklet elérte a legalább 165 fokot egy azonnali olvasható hús-hőmérőn.

Készítsük el a csirkét

Csirke csirke

Sütés csirke lábak

Melegítsük elő a sütőt 350 ° C-ra.

Helyezzük az elkészített csirkét a középső rackbe, és 45-50 percig sütjük, vagy amíg a csirke tiszta.

Ellenőrizze a belső hőmérsékletet egy azonnal olvasható hús hőmérővel. A csirke biztonságosan meg lehet enni, ha a hőmérséklet legalább 165 F. Sok szakács inkább csirkét főzni 185 F.