Az oolong tearől és a fogyásról

Az italok szerepet játszhatnak a testsúlycsökkentő erőfeszítéseiben, néhány kalória hozzáadásával a napi összesítéséhez, és nehezebbé teheti a súlycsökkenést, és egyesek kalóriamentes módon rehidratálhatnak. Még jobb, bizonyos italok, köztük az oolong és egyéb teák kissé növelhetik a fogyásukat, bár a kutatás még mindig az előzetes szakaszokban van.

Oolong tea és fogyás

Fogyasztott oolong tea hat hétig segített a résztvevők egy tanulmányban megjelent a kínai Journal of Integrative Medicine 2009 februárjában csökkentette mind a súlyát és a testzsír. A legnagyobb előnyök kihasználásához több magas kalóriatartalmú ital helyett olívaolajat kell inni, növelni kell az edzésmennyiségét, és követnie kell a kiegyensúlyozott, csökkentett kalóriatartalmú étrendet. Az Oolong tea nem súlycsökkentő csodaital, amely önmagában nagy mennyiségű súlyt veszít. A vizsgálatban a testsúlycsökkenés a hat hetes vizsgálat során a legtöbb résztvevőnek csak néhány kilogramm volt.

Tények a tea-polifenolokról és a súlycsökkenésről

Az oolong tea polifenoljei legalább részben felelősek a potenciális súlycsökkenési előnyökért. A The Journal of Nutrition 2014 szeptemberében publikált állatkísérletes tanulmány szerint az oolong, a zöld vagy a fekete tea polifenoljai növelték a súlycsökkenést és zsírégetést még a magas cukortartalmú étrend jelenlétében is. Ezeknek a polifenoloknak az egyik típusa, az úgynevezett katekinek, segíthetnek abban, hogy az anyagcserét lassuljon, ahogyan lefogy, amint az az American Journal of Clinical Nutrition című, 2013 októberében közzétett áttekintő cikk szerint könnyebb a súlycsökkenés, és fenntartani azt fogyás.

A koffein hatása a testsúlycsökkenésre

Az oolong tea koffeinje valószínűleg ugyanolyan fontos a súlycsökkenés növeléséhez, mint a katekin tartalom. Az American Journal of Clinical Nutrition 2009 novemberében publikált tanulmány szerint a teát, amely mind a katechineket, mind a koffeint tartalmazta, több súlycsökkenést eredményezett, mint a katechinek vagy a koffein fogyasztása. Ez a két anyag együttműködhet az anyagcseréjének növelésében és az Ön által égett zsírmennyiség növelésében, miközben segít fenntartani a sovány testtömeget, a 2010. áprilisi Physiology & Behavior-ban publikált áttekintő cikk szerint, így az oolong tea koffeinmentes verziói nem lehetnek olyanok Hasznos a fogyás rendszeres oolong tea.

Oolong versus zöld versus fekete tea

A zöld tea magas katechin tartalmáról ismert, mert nem erjesztett, mint a fekete tea, ami a katechineket egy másik előnyös növényi kémiai anyaggá alakítja, amelyet aaaflavinoknak neveznek. Az Oolong tea viszont részlegesen fermentálódik, így köztiterméke van köztük. A koffein-tartalom a teák típusai között változhat, leginkább a zöld színű, a legkevésbé pedig a fekete. Mivel a zöld teának is több katechinja van, nagyobb hatással lehet a fogyásra, mint az oolong tea, míg a fekete teának kevésbé lesz hatása a fogyásra.

Oolong tea előkészítési szempontok

Lehet, hogy jobb, ha ragaszkodni a forró oolong tea, ha megpróbálja lefogyni, nem pedig használja, hogy jeges teát. Az Európai Journal of Nutrition című, 2013 áprilisában közzétett tanulmány kimutatta, hogy a forró teát alacsony testtömegindexhez és kisebb derékbőséghez társították, míg azok, akik sok jeges teát ittak, nagyobb valószínűséggel voltak magasabb BMI-k és derékkörnyezetek . Az oolong tea elkészítésekor alacsonyabb hőmérsékleteket és rövidebb áztatási időket használjunk, hogy segítsük a kedvező katechineket. A 214 fokos, vagy forrásban lévő víz, valamint 10 perc hosszabb merülési idő használata esetén a 194 fok fahéjhegy hőmérséklete jobb, mint 3 perc, az International Journal of Molecular Sciences 2007 decemberében közzétett tanulmány szerint.