Növényi gyógyszerek a puffadás és a víz visszatartás

Habár a vízvisszatartás a súlyosabb egészségi állapot tünete lehet, leggyakrabban a nőstény – menstruáció. Körülbelül egy-két héttel a nő kora előtt előfordulhat, hogy a menstruáció előtti vízvisszatartás kellemetlen és tisztességtelen lehet. A gyógynövények segíthetnek enyhíteni ezeket a tüneteket, de mindig orvoshoz kell fordulnia.

A zöld tea népszerű növényi ital és fogyás kiegészítő. Más típusú teától eltérően a zöld tea erjesztetlen levelekből készül, így a polifenoloknak nevezett hatalmas antioxidánsok legnagyobb koncentrációját tartalmazza. A Maryland Egyetem Orvosi Központja megállapítja, hogy a zöld tea kivonatai növelik az anyagcserét és serkentik a zsírégetést. Mivel a gyógynövény természetesen koffeinos, diuretikus hatást gyakorol a szervezetre, ami segít a víztartalom csökkentésében a vizeletürítésen keresztül. A legjobb eredmény érdekében válasszon a zöld tea standardizált kivonatait 100-750 mg napi dózisban. Teafilterben napi 2-3 csésze ajánlott. Beszéljen egy egészségügyi szakemberrel a zöld tea használata előtt, különösen akkor, ha érzékeny a koffeinre vagy más gyógyszerekre.

A csalán gyomorfekélye a leveleken és a száraknál tüskés szőrszálakkal büszkélkedik, amelyek vegyszereket használnak, amelyeket gyógyszerekként használnak. A gyógynövény európai felhasználási területei közé tartozik az ízületi fájdalom kezelése és a felesleges víz felszívódása. Természetes vízhajtóként gyakran alkalmazzák a növényt a prosztata megnagyobbodásához társuló gyakori húgyúti problémák kezelésére. Teakészítéshez öntsön forró vizet 3 és 4 teper között. Szárított levelek vagy szárított gyökér, és kortyol akár 4 csésze naponta. Az UMMC javasolja, hogy a teával kiegészítse a vizet. Beszéljen orvosával, mielőtt használná a csalánkat a vízvisszatartás csökkentése érdekében, mivel a gyógynövény nem biztonságos bizonyos gyógyszerekkel.

A pitypang növény széles körben ismert közös udvar gyom, bosszantó sárga virágok, hogy elárasztják a gyep. Az emésztőrendszeri megbetegedések, duzzanat, bőrproblémák, vércukorszintek és cukorbetegség, pitypang növények hosszú ideje gyógynövényes gyógymódját a gyógynövényeket sokféle orvosi és gasztronómiai célokra használják. A gyökerek vírusellenes tulajdonságokat tartalmaznak, a virágzó felsőek antioxidáns tulajdonságokat tartalmaznak, és a levelek vizelethajtó hatást fejtenek ki, ami csökkenti a puffadást. Szárított levél infúziós formában öntsön forró vizet 1 és 2 csík között. És naponta háromszor fogyasztják a teát. Beszéljen orvosával a pitypang használata előtt, mivel allergiás reakciók jelentkezhetnek.

Mielőtt gyógynövényeket használ a vízvisszatartás kezelésére, győződjön meg róla, hogy a tünetei nem súlyos egészségi állapot következményei. A vízvisszatartás egyéb okai közé tartoznak a máj- vagy vesebetegség, a nyirokrendszeri problémák vagy a pangásos szívelégtelenség. Bizonyos gyógyszerek szintén elősegíthetik a vízmegtartást. Beszéljen orvosával, hogy kizárja ezeket az okokat.

Zöld tea

Csikorgó csalán

Pitypang

szempontok