Könnyű diétát és testmozgást tervez a tizenévesek számára

Akadémiai tanulmányok, iskola után végzett munkák és tanórán kívüli tevékenységek gyorsan fogyaszthatják a tizenévesek naptárait. A forgalmas menetrendekkel és a szorzással kapcsolatos kötelezettségekkel kezdetben lehetetlennek tűnik a javasolt 60 perc vagy több fizikai aktivitás naponta. Hozzáteszi, hogy fontos az egészséges élelmiszerek választása az egyenlethez, és talán még túlterhelt is lehet. Vegyünk mély lélegzetet és közelebbről. A forgalmas menetrenddel valószínűleg többet gyakorolsz, mint gondolnád. Egy kis tervezéssel és előkészítéssel elegendő testmozgást préselhet a hétbe. Gyors, könnyű és egészséges élelmiszer-választásokat is tartalmazhat.

A szükséges üzemanyag

A tizenéves lányoknak naponta körülbelül 2200 kalóriára van szükségük, míg a tizenéves fiúknak körülbelül 2.800 szükséges. Ezeknek a kalóriáknak a forrása fontos annak meghatározásában, hogy milyen érzést és teljesítményt biztosít a nap folyamán. Válassza ki az ételeket a gabonafélékből, gyümölcsökből és zöldségekből az élelmezési piramis alapján, hogy megkezdhesse az egészséges étrend kialakítását. Az alacsony zsírtartalmú kalcium választékot az erős csontok építéséhez és fenntartásához és a sovány fehérjék enyhítéséhez segítse elő. Határozza meg a cukros, zsíros ételeket, hogy folyamatosan energizáljon a nap folyamán.

Gyorsan és könnyedén feltölthető

A szükséges üzemanyag beszerzése egyszerű lehet. Tervezzen egy családi vásárlási napot a boltban vasárnaponként. Készülj fel a hétre egy naptári napirend elkészítésével, amely kétféle gyümölcsből, három növényi adalékból, hat-10 egészséges gabonafélékből és két-három kalcium- és fehérjeadagból áll. Vágjuk és zacskózzunk egészséges zöldségeket, mint a brokkoli, a karfiol és a sárgarépa. Vásárolj gyümölcsöket, amelyeket a könyvtáskába helyezhetsz, és könnyen elfogyaszthatsz az osztályok között. Az azonnali zabpehely jó választás a gabonákról, amelyeket minden reggel gyorsan elvégezhet, mielőtt iskolába járna. A tonhalkonzerv vagy a csirke vízben gyors és egyszerű ebéd-választás, és az alacsony zsírtartalmú tejet rendszerint az iskolában kínálják, hogy csontépítő kalciumot biztosítson.

Kardiovaszkuláris gyakorlat

A cardiovascularis aktivitásnak napi 60 perc fizikai aktivitásának többségét kell magában foglalnia. Ezek a tevékenységek magukba foglalhatják az iskolába járás élvezetét, a kosárlabdázást vagy a teniszezést a tornaterem osztályában, vagy a labdarúgás vagy az iskola utánpótlása után. Ha még nem gyakorol óránként egy órát, vegyen fel egy kicsit korábban, hogy egy reggeli táncórát vegyen egy barátjával, vagy csak egy tréfát a blokk körül. Az edzés órája felosztható a nap folyamán is. A napi két 30 perces edzést is beleértve úgy tűnhet, hogy kezelhetőbb, mint egy állandó óra.

Erősítő edzés

Erősítő gyakorlatok javítják az izom erejét és a csontsűrűségét. A hét minden napján legalább három napnak része kell lennie a 60 perces fizikai aktivitásának. Ezeket az ellenállási gyakorlatokat könnyű bevonni a mindennapi rutinodba. Egészséges szokás legyen arra, hogy minden más reggel, mikor felébredsz, mindennapjaidat, tüdőt és hasi dermedéseket csinálsz. Az ágy mellett egy pár súlyzót is megtarthat, hogy az edzésedet más erőt kifejtő gyakorlatokkal, például a bicepszkarmok, a vállprések és a guggolással is módosíthassa. Jó szórakozást nyújt, és könnyen megtalálja az egészséges edzéstervvel való összhangot.