Jó vitaminok a 30 éves nők számára

A 30 éves korban a nőknek az A, C, B és D vitaminok megfelelő szintjére kell összpontosítaniuk. Ha nem lehet elegendő vitamint és ásványi anyagot elfogyasztani az élelmiszerektől és más természeti erőforrásoktól, akkor a kiegészítők segítségével a megfelelő vitaminszint fenntartható. Ha a szervezetnek hiányzik a megfelelő vitamin- és ásványianyag-szint, akkor nagyobb a sérülés és a betegség fogékonysága. A megfelelő vitamin bevitel segít megelőzni a születési rendellenességeket a 30 évnél idősebb nőknél született gyermekeknél.

Az A-vitamin hiánya gyenge immunrendszer működést, születési rendellenességeket és vas-hiányos anémiát eredményezhet. Megfelelő A-vitamin szintek elősegítik a jó látást, az egészséges bőr és az erős fogakat. Az A-vitamin élelmiszer-forrásai közé tartozik az édesburgonya, a sárgarépa, a kelkáposzta és a máj. Azok a nők, akik úgy döntenek, hogy étrendjüket A-vitaminnal kiegészítik, nem haladhatják meg a napi 2333 NE napi ajánlást. Az A-vitamin hosszabb bevitele meghaladja az ajánlott napi adagot, ami csekély csontok és egyéb problémák kialakulásához vezethet.

A B-komplex vitaminok hiányosságai hajhullás, rák, születési rendellenességek, székrekedés vagy depresszió formájában jelentkezhetnek. A B-komplex vitaminok jó táplálékforrásai közé tartozik a csirke, a tojás, a máj, a görögdinnye és a dió. Az American Cancer Society megjegyzi, hogy bár a megfelelő B-vitamin szint fenntartása elriasztja a rák egyes formáit, a túlzott B9 és B1 vitamin elősegítheti a tumor növekedését. A B1 és B2 vitaminok 30 éves korában javasolt adagja 1,1 mg, a B3 vitamin 14 mg, a B5 vitamin 5 mg, a B6 vitamin 1,3 mg, a B7 vitamin 30 mg, a B9 vitamin 400 mikrogramm és a B12 vitamin 2,4 mg.

Az emberi szervezet nem termel C vitamint, ezért táplálékforrásokból vagy kiegészítőkből kell származnia. A 30-as nők megfelelő C-vitaminszintje erős csontokat és fogakat, az immunrendszer egészségi állapotát és gyors sebgyógyulást támogatja. A citrusfélék, mint a narancs és a grapefruit, jó forrásai a C-vitaminnak. Az E-vitaminnal együtt a C-vitamin antioxidáns hatású, tisztítja a rákot okozó szabad gyököket. A C-vitamin javasolt napi adagja naponta 30 mg.

Azok a nők, akiknek sötét bonyodalmai vagy ritkán a napfénynek való kitettségük van, D-vitaminhiányt tapasztalhatnak. A nem megfelelő D-vitamin-szint megakadályozza a kalcium megfelelő felszívódását. A D-vitamin hiánya csontritkuláshoz, gyenge immunműködéshez és magas vérnyomáshoz vezethet. A napfény mellett a D-vitamin jó forrásai közé tartozik a D-vitamin-dúsított tej és a D-vitamin kiegészítők. A D-vitamin javasolt napi adagja a 30 éves nők esetében 5 mcg.

A-vitamin

B-komplex vitaminok

C vitamin

D-vitamin