Hogyan válhat rugalmas a torna

Bár a természetes rugalmasság az egyik olyan dolog, amit a coachok keresnek az elit tornaivá váló gyermekeknél, a rugalmasságot nem korlátozza a genetika. Az Egyesült Államok kormányzó testülete szerint a nyújtás elengedhetetlen a rugalmasság növeléséhez. A gimnasztika rugalmasságának fejlesztése érdekében meg kell húzódni és állapotba helyezni.

A váll rugalmasságának kiterjedése: a karját a mellére érve tartja, miközben a másik karját tartja, egy kézzel lefelé fordítva a hátát, miközben a könyökét a másik kezével nyomja és a vállát körkörösen forgatja. A fej fölötti elérése és a hátrafelé hajlítás, amennyire csak tud, segít növelni a váll és a hátsó rugalmasságot. A karjaidat a hátsó háta mögött végzett mellkasi nyúlványok, például a kezed mögött húzódó és karjaid kiegyenesítésével segítik a felső test rugalmasságát. Ha nem rendelkezik rugalmassággal a mögé a test kar nyúlik először tartva a jóga pánt vagy ellenállási sáv között a kezek hidak a rést.

Egy alapvető gimnasztikai képesség, amely alacsonyabb testtartást igénylő rugalmasságot igényel, a felosztás. Az első részeken az egyik láb előre halad, míg a másik a háta mögött húzódik, a medence lapos a padlón. Az oldalsó felosztásban a lábak vízszintes vonalban terjednek. Függőleges felszakítások esetén a torna egyik lábán áll, és a másikat a függőleges vonalban a levegőben terjeszti ki. A tornászok egy szokásos felosztás mellett húzódnak, minden lábánál egy széken és a medence leeresztett. Ha még mindig az elülső felosztások irányába dolgozik, helyezzen egy jóga blokkot vagy összehajtott takarót a medence alá, és tegye le a kezét a jóga blokkokra, ha szükséges. Az oldalirányú szakadásokra irányuló munkálatok azáltal, hogy a lábadat egy V-re nyúlsz, és a lehető legtávolabb nyújtod a felsőtestet, a kezedet a padlón. Használja a falat a függőleges felszakítások gyakorlására, fokozatosan megkönnyíti a medence közelebb való közelítését a falhoz, ahogy a rugalmasság növeli. Bár a felosztások fontosak, az alsó test rugalmassága fontos az olyan mozdulatokhoz is, mint pl. A kerekek, a kerekek és más, a padlón és a gerendákon áteső járdák.

A hátsövegek a szokásos módszerek a rugalmasabb rugalmasság érdekében. Bár a tornászoknak rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy a háttámlájukból álljon, és a mag erejét, hogy visszahúzzák magukat, elkezdeni gyakorolni a háttesteket a földön fekvő hátán, a fülük mellé helyezni a kezét és a karjait kiegyenesíteni, hogy felemeljék magukat. Ha nem tudsz teljesen felfelé nyomni, pihentesse a fejét a padlón. A backbend végrehajtása megköveteli a felső test erejének növelését annak érdekében, hogy növelje a hátsó rugalmasságot.

Ha rugalmasságot akarsz szerezni a torna számára, adj hozzá kiegészítő edzést a hagyományos szakaszokhoz. A jóga és a Pilates egyaránt javítja a rugalmasságot – és hozzáadott bónuszként javítják a mag erejét, ami elengedhetetlen az egyenlőtlen rudak készségének elvégzéséhez. Az asztanga-alapú jóga, amelyet áramlási vagy teljesítményi jóga néven ismerünk, a cardio edzés előnye, míg a finomabb stílusok, mint a helyreállító jóga, óvatosan nyújtják a testedet. A Pilates fokozza az alsó test rugalmasságát, különösen a háton és a csípőn. Ha küszködsz a szakadásokkal vagy a hátsó köpenyökkel, adj egy pilóta vagy a Reformer-t vagy mat.

Felső karosszéria rugalmasság

Alsó karosszéria rugalmasság

Vissza rugalmasság

Kiegészítő edzések