Hogyan kell megváltoztatni egy olyan tini viselkedését, amely folyamatosan figyelmet szentel a fiúknak

Ahogy a lányok serdülőkorba lépnek, úgy tűnhet, hogy egyik napról a másikra megváltozik olyan ártatlan gyermekek, akik olyan ruhát viselnek, mint amilyenek – fiatal lányok. Elkezdik kiválasztani a felfedező és provokatív ruhákat. Elkezdenek szinte folyamatosan kommunikálni fiúikkal az osztályukban. Az ilyen viselkedéssel foglalkozó szülők gyakran észreveszik, hogy a lányaik provokatív módon kommunikálnak és cselekszenek, mivel a figyelmet a fiúktól tudják.

Beszéljétek meg ezt a problémát a partnerével. Jobban képes lesz azonosítani a lánya figyelmet kereső viselkedésének okait, ha mindketten azonos hullámhosszon vannak. Amikor beszélsz a partnereddel, döntsd el, hogyan fogsz foglalkozni a helyzetével, beszélsz a lányoddal, majd segítesz neki, hogy hagyja abba a figyelemfelkeltő magatartásformákat. Ha egyszülős vagy, hívja fel korábbi partnereit, és segítse a segítségét, amikor dolgozik a gyermeke segítésében.

Beszélj a gyermeke tanáraival és nézd meg észleltek-e valamilyen figyelemfelkeltő magatartást a lányodtól. Kérdezze meg őket, hogy megvitatták-e a kérdést vele. Ha nem észleltek semmilyen problémát, akkor figyelmezteti őket arra, hogy meg kell figyelniük, mit csinál. Ezek a szakemberek szövetségessé válhatnak, segítve Önt.

Ülj le a lányoddal, és beszélgetést kezdesz vele. Lehet, hogy egy gyors ebédre vinnék, hogy a kettő összpontosíthasson egymásra. Készüljön ki a várakozásról, hogy időt vegyen el egymással, és beszéljen arról, hogy mi történik a gyermek életében. Beszélgetés közben ne felejtse el, hogy élete olyan szakaszában van, ahol a kockázatvállalás természetes -, de a figyelemfelkeltő magatartása veszélybe sodorhatja.

Figyelj ne csak arra, hogy mit mond a lányod, de mit nem mond. Keresse a nem verbális jeleket. Például elmondhatja neked, hogy minden csodálatos a barátaival és az óráival, de a testbeszéde valami mást mondhat. Tartsa szem előtt ezeket a figyelmeztetéseket, hogy más időpontban megvitathassa őket. A cél most éppen az, hogy megkapja, hogy nyissa ki magát, hogy amikor megbeszéljük a fiúkkal való megközelítését, ő hajlandó meghallgatni.

Magyarázd el, hogy a lányod megközelítése a fiúk figyelmének felkeltésére különböző kockázatokkal jár. Például ha a futballkapitány figyelmét felkelteti, aki a tanulói tanács elnöke, akkor kockáztathatja, hogy elidegeníti magát barátaitól. Sokkal fontosabb, hogy ha provokálisan öltözködik vagy provokatív képeket küld önmagának különböző fiúknak, akkor veszélybe sodorhatja a szexuális zaklatás veszélyét, vagy pedig laza szexuális zaklatásnak tekinthető. Ha nem tudja, hogy provokáló képek önmagáról, vagy sextingről, illegálisak, mondja meg neki, hogy letartóztatható, bűnügyi nyilvántartással és szexuális bűncselekmény elkövetőjeként kell bejelentkeznie.

Töltsön több időt a lányával. Ön és partnere mindketten hétvégén vagy a hét folyamán időt szakíthatnak arra, hogy egy-egy alkalmat töltsenek vele, vegyék ki az ételt, vásároljanak megfelelő öltözéket, vagy haját és körmét. Vigyük magukkal, miközben kocogtat vagy részt vesz egy másik fitness tevékenységben. A cél kétszeres – töltse a minőségi időt a lányával, és vezesse be élvezetes és biztonságos tevékenységet.