Hogyan kell fújni száraz afro hajat

Mielőtt készen állsz az afro-fúvás megszáradására, fontold meg ezt: Természetes állapotában az afroamerikai haj finom és hajlamos a károsodásra és törésre. Míg az elmosódott, göndör és csavart afro-hajú törékeny, nem kell szőtt vagy parókát viselni, hogy selymes, egyenes vagy enyhén hullámos hajat kapjon. Néhány szakértő fúvószárító tippet és technikát követve felszabadíthatja a belső Tracee Ellis Rossot, a Beyoncé Knowles-t vagy a Lupita Nyong’o-t munkára, hétvégére vagy egy különleges eseményre.

Mossa meg a hajad egy enyhe, tisztító samponnal, amely nem fogja kiszáradni a fejbőrt vagy a hajat. Hajmosáskor koncentráljon a fejbőrre, és óvatosan és lassan mozgassa az ujjait a hajon keresztül, hogy megakadályozza a csomózást és az összezúzódást.

Alaposan öblítse át a haját, majd kondicionálja a kedvenc mélykondicionáló termékét. Ahhoz, hogy a göndör, feltekercselt vagy csukott hajat alaposan nedvesítse, legalább 30 percig hagyja a terméket a haján, ez megkönnyíti a kutikulát és a frizzát.

A hajat ismét öblítse le, amíg a víz el nem múlik. Csomagolja be a haját egy mikroszálas törölközőben, amíg 50 százalékos száraz vagy kissé nedves. Míg a haj még mindig nedves, fésüljön egy széles fogú fésű a hajon keresztül, hogy elduguljon, a végektől kezdve és a fejbőrig felfelé, hogy megakadályozza a tekercsek törését.

Öntsön egy negyedéves mennyiségű hajolajat vagy kondicionálót a tenyerébe. Az ujjhegyeit használva nyerje el a terméket a haján keresztül a gyökerekből a végéig. Az afroszőrzet tipikusan szárazabb a vaskos és göndör természeténél fogva, így az olaj vagy a kondicionáló termék a hajra segít további hidratáló száraz szálak hozzáadásával.

Hagyja, hogy a termék teljesen bejusson a hajába. Hagyja, hogy a haj teljesen száraz legyen, vagy egy kapucnis hajszárító alatt legalább 10-60 percig tartson – amíg a haj teljesen száraz – attól függően, hogy milyen hosszú és vastag. A nedves haj szárítása fúvószárítóval eltörhet és rugalmassá válhat, mondja Nikki Walton, a természetes hajszakértő a “Essence” -ben.

A száraz hajat gyengéden az ujjaival hozzák létre, hogy hat-nyolc szálas szálat hozzon létre. Ha a hajad részben nedves állapotban van, ülj le néhány percig a szárnyas szárító alatt – vagy hagyd levegőn megszáradni, amíg a haj teljesen száraz lesz. A hajszálak minden egyes szakaszára hatalmas mennyiségű hővédőt alkalmazzanak, hogy megvédjék a kesztyűket a fúvószárítótól származó hő okozta károktól, és csökkentsék a víz párolgását a haj tengelyéről. Csavarja fel a haj minden egyes részét, és rögzítse egy nagy, műanyag pillangó klipszel.

Hajszárító végéhez csatlakoztasson egy diffúzort, ha meg akarja tartani a göndör, vaskos vagy hullámos hajszálakat. Állítsa a szárítót alacsony vagy közepes hőfokra. Kezdetektől fogva engedje szabadon a haj első részét a kacsacsőről.

Helyezze a diffúzort a fejbőrre, hogy a fürtöket szárítsa anélkül, hogy fodrosodna. Ismételje meg, amíg a haj minden szaka száraz és göndör. Távolítsa el a diffúzor csatlakozót, és adja a haját a szárítóból származó hűvös levegő végső robbanásához, hogy lezárja a bőröndöt, és zárja le a nedvességet.

Helyezzen egy fésülkötést a fúvószárító végére, ha egyenesen hajszárítót hajít. Állítsa a szárítót alacsony vagy közepes hőfokra.

Helyezze a fésülkötést a gyökérszálak egy részébe, és húzza ki a fésűt a hajból, majd távol le a szárazra. A hajszárítás lefelé irányuló mozgása csökkenti a frizzódást, és a kutikula lapos fekvését okozza.

Ismételje meg, amíg a haj minden széle száraz marad. Távolítsa el a fésűs csatlakozót, és adja a hajad végső robbanás a hideg levegő a szárító, hogy lezárja a kutikulákat, és zárja a nedvességet. Finomítsa a megjelenést spritz fényes spray-vel, hogy fényt adjon a hajába.