Hogyan kell főzni garnélarák egy kemencében

A garnélarák olyan kagylók, amelyek ugyanabba a csoportba tartoznak, mint a garnéla, a homár és a rák. Bár a kifejezéseket gyakran felcserélhető módon használják – főként az U.K. garnélarák és az Egyesült Államok garnélarákjai – a garnélarák és a garnélarák különböző fajok, amelyek különböznek a kopoltyúszerkezetben és a tojásfajtákban. A nyers garnitúrák zöldek, rózsaszínűek, barna, kék vagy sárga színűek lehetnek, de főzéskor a héj rózsaszín és a hús fehér. A héj sok ízzel jár és ha a főzés előtt eltávolítják, a garnélák kevésbé ízletesek lehetnek.

Helyezze a racket a sütő felső harmadában és 450 fokos fahéternél előmelegítse.

Öblítse le a garnélarákot. Távolítsa el a fejét és a lábfejét, de hagyja a többiet. Vágja le a héjat a hossza mentén, és vegye le a véna egy késsel.

Könnyedén takarja egy sekély sütőedényt olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. Rendelje el a rákokat egy rétegben az edényen.

Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. További ízt, megszórjuk 2 ts. Darált fokhagyma, 1/4 csésze apróra vágott friss bazsalikom vagy petrezselyem, 6 evőkanál. Olvasztott vaj vagy olívaolaj és / vagy 1 evőkanál. citromlé.

Csak annyi fehérbort vagy halállományt öntse be az aljára.

Sütjük 10-12 percig, vagy amíg a garnéla kagyló rózsaszín.

Tálaljuk a kagylóval, vagy távolítsuk el őket a tálalás előtt.