Hány kalóriát éget el egy 1 órás masszázs alatt?

Mivel a szervezet energiafunkciót igényel, a kalória minden tevékenység során elégethető. Minél több erőfeszítést igényel a tevékenység befejezéséhez, annál több kalóriát égetnek el. A masszázs egy kalóriát éget el, ugyanúgy, mint egy masszázs.

Feltételezendő tényezők

Annak meghatározása érdekében, hogy mennyi kalóriát égetnek, miközben tevékenységet folytatnak, meg kell fontolni a testösszetételt, az életkorot, az egészségi állapotot és az intenzitás intenzitását és időtartamát. Az izmok több energiát használnak, mint a zsírok, így egy izmosbb masszőr több kalóriát fog használni, mint valaki, aki nem dolgozik. Emellett az erőteljesebb masszázs is több kalóriát éget, mint egy lassabb, felületi masszázs.

Masszázs

Számítsd ki a kalóriákat, amelyek egy masszázst adnak, és kalóriaszámlálót használnak, amely figyelembe veszi súlyát és tevékenységét. Például az USDA kalóriaszegény szuperkövetője szerint a 34 éves, 160 fontos nő körülbelül 289 kalóriát éget el egy órányi masszázzsal.

Masszázs fogadása

A testek kalóriát égetnek a tevékenységtől függetlenül – még az alvás is elégeti a kalóriát. A masszázs befogása hasonló az alváshoz, mivel egy személy meglehetősen nyugodtan fekszik. Fitday.com szerint az alvás kb. 0,42 kalóriát éget el egy testtömeg kilogrammonként az átlagember számára. Ilyen ütemben egy 160 fontos személy körülbelül egy kalóriás órát vesz igénybe körülbelül 67 kalóriát.