Hajregeneráció műtét nélkül

A kopasz foltok vagy a szőrszálak a fejbőrön is öntudatosak lehetnek a megjelenéseden. Bár a hajátültetés hatékony módszer lehet a haj helyreállítására, más hajbeállító lehetőségek léteznek azok számára, akik nem kívánnak műtétet végezni. Kezelőorvosa segít meghatározni, hogy mely nem sebészeti hajviseleti módszer alkalmas Önnek.

Azonosítás

A hajhullás leggyakoribb típusa az androgenetikus alopéciának köszönhető, amely a MayoClinic.com szerint a férfiak és nők körülbelül egyharmadát érinti. Az úgynevezett férfi vagy nőstény kopaszság, az androgenetikus alopecia a férfiaknál a koronára visszahúzódó hajszálakat és kopaszodást okoz, és a nőkben elvékonyodó haj. A hosszú távú hajhullás egyéb okai közé tartoznak a fejbőr hegesedése a betegség vagy sérülés miatt, valamint az alopecia areata, amely a fejbőrön kerek, kopasz foltokat okozó autoimmun rendellenesség. A hajfelújítás technikái hasznosak lehetnek a haj újjászervezésében vagy a kopasz foltok álcázásában, ha a hajhullás az egyik ilyen körülmény miatt következik be.

Gyógyszerek férfiaknak

A Finasteride egy orális gyógyszer, amelyet a hímnemű kopaszság kezelésére használnak, és amelyet az American Hair Loss Association ajánlott az első olyan vonalra, melyet a hajhullás kezelésére hajlamos férfiaknak szánnak. A minoxidil, a fejbőrön közvetlenül alkalmazott helyi kezelés, Haj férfiakban és nőkben. A gyógyszer lelassíthatja a hajhullást is. A minoxidil-kezelés hatékonyabb a nőknél, mint a férfiaknál, és csak akkor ajánlható férfiak számára, ha a finaszterid-kezelés sikertelen.

Gyógyszerek a nőknek

Bár a minoxidil az egyedüli olyan gyógyszer, amelyet kifejezetten a nőknél fellépő hajhullás kezelésére engedélyeztek, orvosa javasolhat más gyógyszereket, amelyek segíthetnek a hajhullás okozta androgén alopéciában. Orális fogamzásgátlók, finaszterid, spironolakton és cimetidin a hajhullást hajlamossá teszik. Androgének, egy férfi hormon, amely androgenetikus alopéciát okoz.

szempontok

Mivel az androgének nem játszanak szerepet az alopecia areata-ban, az androgenetikus alopécia kezelésére alkalmazott gyógyszerek közül néhány nem hatékony az alopecia areata kezelésében, bár a minoxidil egy kivétel: Az alopecia areata leggyakoribb hajregenerációs kezelése a kortizon injekciók. Nemzeti Alopecia Areata Alapítvány. Az antralin kenőcs vagy krém, amely kálium alapú készítmény, amelyet általában a pikkelysömör kezelésére használnak, szintén elősegítheti az új haj növekedését.

Hajcsere

Ha a gyógyszeres kezelés nem sikeres a haj újjászervezésében, vagy ha a szőrtüszők sérülést szenvednek a hajhullás miatt, akkor egy hajcsere rendszer lehet a haj természetes megjelenésének helyreállítása. A parókák, a hajszálak és a szőttek segítik a kopasz foltok vagy a ritkuló haj álarcát. Míg a költségvetési hajszálak szintetikus hajjal kaphatók, az Amerikai Hajhullás Egyesület beszámol arról, hogy a legjobb hajszálak egyedi gyártásúak és kiváló minőségű emberi hajból állnak, A színek, a sűrűség és a hajod hullámai.

Mielőtt vásárolna egy hajcsere-rendszert, fontolja meg a hosszú távú költségeket. A szőrtelenítés kb. 18 hónapig tarthat, mielőtt elkezdi elveszíteni természetes megjelenését, és ki kell cserélni, a Nemzetközi Hair Restoration Surgery Társaság szerint. A hajvágó megjelenésének megőrzése érdekében a hajvágó és a fejbőr rendszeres tisztítása szükséges.

Figyelem