Gyógynövények a pH egyensúly helyreállításához

Eltekintve attól, hogy aláírja az ízét számos kedvenc ételének, a gyógynövények gazdag potenciális egészségügyi előnyökkel járnak. Számos gyógynövény magas mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és antioxidánsokat tartalmaz. A gyógynövények olyan növényi vegyi anyagokat is tartalmaznak, amelyek elősegítik a gyakori egészségi állapotok megelőzését és kezelését. Ha megfelelő pH-mérleg helyreállítására törekszünk, bizonyos fűszernövények hozzáadása az étrendhez vagy a kiegészítő kezeléshez hasznos kiindulópont lehet. Forduljon orvosához, mielőtt a gyógynövényeket orvosi kezelésre szánja.

Kulináris gyógynövények

A legtöbb gyógynövény és fűszernövekedés lúgosodik, írja a naturopathot és az akupunkturistát Michelle Schoffro Cook, D.N.M., D.Ac., a “The Ultimate PH Solution: Balance Your Body Chemistry a Betegségmegelőzés és a Súlycsökkentés” című könyv szerzője. Fokhagyma, gyömbér, bazsalikom, koriander oregán és rozmaring, számos modern otthoni konyhában és kertben kapható, ízesített lúgosító lökést adhat kedvenc ételének és receptjeinek. A Cook arra is javaslatot tesz, hogy a savanyító kávét és teát növényi teákkal helyettesítsük, hogy megduplázzuk a gyógynövények lúgosító hatását.

Gyermekláncfű és bojtorján

A pitypang gyökér, a bojtorjángyökér, a sárga dokkológyökér és a skullcap vagy a valerianus gyökér keveréke lúgosító hatást fejt ki, ami különösen hatásos az érrendszeri fejfájásokban. “Rosemary Gladstar herbikus receptjeinek élénk életmódhoz: 175 teák, tonik, olajok , Salves, tinktúrák és egyéb természetes gyógymódok az egész család számára. ” Használjon arányban három rész pitypang, két részből álló bojtorján és egy rész sárga dokkoló és ital 1/4 csésze 1/4 ts. A fejfájás vagy a valerian minden 30 percig, amíg a fejfájás lecsökken.

Tisztító gyógynövények

Az Aloe vera juice visszaállítja a pH-egyensúlyt, megnyugtatja a gyulladást, antioxidánsokat és enyhe hashajtó hatást fejt ki, mondja a regisztrált nővér és a naturopath Roni Deluz, RN, ND, Ph.D., 21 napos könyv szerzője: 21 nap: A Martha szőlőültetvénye Diétás Detox. ” Számos más gyógynövény hasznos a vastagbél, a máj és a vesék tisztítására és a rendszer lúgosítására. Cayenne, gyömbér, pitypang, lucerna, fekete cohosh, bojtorján cascara sagrada, psyllium, cukorrépaszelet, zabbalk, alma pektin, rizs rostköménymag és csúszós szilfa kéreg biztosítja ezeket az előnyöket.

Ásványi-gazdag fűszernövények

Az ásványianyag-tartalmú gyógynövények elősegíthetik a pH-egyensúly helyreállítását, és csökkenthetik annak szükségességét, hogy testének ásványi tartalékait, különösen a kalciumot fel kell töltenie, hogy ellensúlyozza a magas savas étrend hatásait. Néhány magas ásványianyag-tartalmú gyógynövény a Naturopath Tori Hudson “Női Enciklopédia Természetgyógyászat: Alternatív Terápiák és Integratív Orvoslás” szerint a csalán, a zabszalma, a vörös málna levelek, a kamilla, a lószerszám és a pitypang zöld. Különösen lúgosító hatású gyógynövények például a chili-paprika, a fahéj, a curry, a mustár és a tamari.