Bor és súlycsökkenés

Az alkoholtartalmú italok kalóriát tartalmaznak, és a borok – piros, fehér, csillogó és desszert – nem jelentenek kivételt. Ha fogyni próbálsz, figyelembe kell vennie az ivott bort. Attól függően, hogy hány szemüveget fogyasztasz naponta és más táplálkozási tényezőket, előfordulhat, hogy csökkenteni kell.

Kalóriák és testsúlycsökkenés

A testsúlycsökkenéshez a Centers for Disease Control és Prevention megelőző központja szerint több kalóriát kell elfogyasztania, mint amit naponta fogyaszt. Testeddel metabolikus aktivitással naponta egy bizonyos kalóriát égetünk meg, és minden edzés, amit te is, több kalóriát éget. Ön körülbelül egy font súlyt veszít mindegyik 3500 kalóriát meghaladóan, mint amennyit bead. Sok ember, aki ilyenkor lefogy, az élelmiszer kalóriát számolja, de elfelejtik figyelembe venni az italokból származó kalóriákat. A tej és a gyümölcslé tartalmaz extra kalóriákat, amelyek rövidzárlatot okozhatnak a fogyókúra miatt. Mivel az emberek gyakran fogyasztanak alkoholtartalmú italokat, például a borokat, szabadidőre és nem étkezésre, néha nem is gondolják, hogy gondolkodnak az általuk tartalmazott kalóriákról. Ez hiba, mert az alkoholtartalmú italok gyakran tartalmaznak nagy mennyiségű kalóriát.

Piros bor versus fehérbor

Egy gramm tiszta alkohol hét kalóriát tartalmaz. Egy öt uncia pohár vörösbor általában több kalóriát tartalmaz, mint a fehérbor – 125 kalória, szemben az USDA National Nutrient Database szerint. Ez azért van, mert a vörösborok általában kevesebb alkoholt tartalmaznak, mint a fehérborok, bár nem sokkal több. A kalóriák a márka és a bor típusa szerint is változhatnak.

A kalóriák forrásai a borban

Nehéz meghatározni, hogy pontosan mennyi kalória van egy adott pohár borban, ez az információ ritkán szerepel a borcímkéken. Mivel a bor kalóriái alkoholból és cukorból származnak, általános szabályként feltételezhetjük, hogy egy különösen édes vagy különösen erős bor az átlagosnál kevesebb kalóriát tartalmaz. Édes desszert borok, például 236 kalória öt unciaüvegen, az USDA szerint.

Az alkohol hatása a metabolizmusra

A Dietitian.com szerint az alkohol egy jól ismert étvágycsökkentő. Ilyen módon felgyorsíthatja az anyagcserét és segíthet a szervezetnek a kalóriák gyorsabb kalóriatartalmával. Ez viszont ellensúlyozhatja az alkoholtartalmú italok, például a bor extra kalóriáit, de nem mindegyiket. Bár ez nagyon jól hangzik, kiderül, hogy ha már van egészséges étvágya, a bor és egyéb alkoholtartalmú italok étvágygító hatása miatt többet fogyaszthat, mint általában, és ezáltal megnövekedne. Az a tény, hogy az alkohol csökkenti a gátlódásokat is, összetévesztheti a problémát: egy elszegényedett állapotban az étkezés azonnali élvezetére való tekintettel nem is annyira érdekel a fogyás.

A kalóriák kiegyenlítése a borban

Annak ellenére, hogy az ivásbevitel ösztönözheti az anyagcserét, nem függhet ebből a hatásból a borból származó extra kalóriák égetéséért, különösen akkor, ha több poharat iszik. Ha naponta több poharat iszol, el kell távolítanod az étrendből valami mást, hogy kiegyenlítse ezeket a kalóriákat, vagy növelje az edzésmennyiségedet. Például kiküszöbölheti az étrendből származó, nem étkezési szódákat vagy magas cukorlevet, hogy ellensúlyozza a bor kalóriáit. Nem tanácsos az egészséges, tápláló ételeket a bor javára kiküszöbölni. Ha azonban étvágyat vagy magas kalóriatartalmú, magas zsírtartalmú ételeket fogyaszthat, akkor kiküszöbölheti azokat.