A citrusfélék még rosszabbá teszik az aknét?

Bár az élelem és az akne közötti kapcsolatról folytatott vita rámutat, egyre több bizonyíték van arra, hogy bizonyos élelmiszerek, például a citrusfélék segíthetnek az akne javításában vagy rosszabbá tételében. Citrusfélék közé tartoznak a citromok, narancsok, grapefruit, clementines és kumquats. Ezek a gyümölcsök számos alapvető tápanyagot tartalmaznak, mint például a C-vitamin és a fitonutriensek, amelyek egészségesek maradnak. Azonban van esély arra is, hogy a citrusfélék megszakíthatják a pattanásokat.

Hogyan lehet a Citrus Gyümölcs súlyosbíthatja az aknét?

Az ételallergia szerepet játszhat a felnőtt aknában, állítja a University of Maryland Medical Center. Ha a citrusfélék ételallergiája van, az immunrendszer reagál a citrusfélék fehérjére, és olyan reakciókat okoz, mint a csalánkiütés vagy viszketés. Ha a citrusfélék elfogyasztása során tapasztalt valamelyiket, valószínűleg allergiás. A diagnózis megerősítéséhez azonban egy allergológussal kell tesztelni. Ha allergiás a citrusfélékre, és észreveszi, hogy a bőre rosszabbodik, miután elfogyasztotta őket, próbálja meg kiküszöbölni őket az étrendből, hogy megnézze, hogy javul-e a pattanása.

Hogyan élvezhetik a citrusfélék gyümölcseit?

A citrusfélék, mint például a bioflavonoidok, a rost, a kálium és a magnézium tápanyagai segítenek a gyulladás elleni küzdelemben. A gyulladás kulcsfontosságú szerepet játszik a pattanásokban, különösen a cisztás fajtában, melyet nagy puffanások jellemeznek. Azonban a citrusfélék egyik legfontosabb tápanyaga az akne és a bőr egészsége szempontjából C-vitamin. Alapvető fontosságú kollagén és elasztin építéséhez, amely a bőr fő építőelemei. A C-vitamin hatásos antioxidáns is, ami azt jelenti, hogy megvédi a bőrt a szabad gyököktől, amelyek károsítják a bőrt és fokozzák a gyulladást. Egy csésze nyers, fehér floridai grapefruit 85 mg C vitamint tartalmaz, az USDA National Nutrient Database szerint. Ez több, mint a C-vitamin mennyisége, amely nem terhes, nem szoptató nőknek naponta szüksége van a Dietary Supplements Hivatala alapján.

A citrusfélék fogyasztása az akne javítása érdekében

A nőknek legalább 75 mg C-vitamint kell fogyasztaniuk naponta, és a férfiaknak legalább 90 mg-ot kell fogyasztaniuk a táplálékkiegészítők hivatalának megfelelően. Ha terhes vagy szoptat, akkor 85 és 120 mg C-vitamint kell fogyasztania. Ezeket az C-vitaminmennyiségeket fogyaszthatja úgy, hogy egy nagy narancsot fogyaszt, amely csaknem 98 mg C vitamint ad, az USDA National Nutrient Database . Azonban a C-vitamin nagyon instabil tápanyag, és az alacsonyabb szükséges mennyiség nem elegendő a C-vitamin szintjének fenntartásához a bőrszövetekben Nicholas Perricone, a bőrgyógyász és a “The Acne Prescription” szerzője szerint. Azt javasolja, hogy napi 500-1000 mg C-vitamin-kiegészítést vegyen be a C-vitamin elfogyasztása mellett, mint például a citrusfélékből. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármiféle kiegészítést kapna az akne elleni küzdelemhez.

elővigyázat

Mivel a citrusfélék olyan tápanyagokat biztosítanak, amelyek létfontosságúak az egészségükre és a bőrükre, különösen a C-vitaminra, nem szabad eltávolítani őket a diétájából, hogy javítsák az aknust anélkül, hogy tanácsot kérnének az orvosától vagy a táplálékkutatótól. A C-vitamin hiánya skorbutként ismert állapotot okozhat. Szükséged lesz arra, hogy növelje az egyéb C-vitaminban gazdag ételek fogyasztását, mint például a szamóca, a brokkoli, a sárgadinnye és a piros paprika.