Olyan gyógynövények, amelyek eltávolítják a szervezetből származó toxinokat vagy bakteriális fertőzéseket

A baktériumok és más kórokozók szinte mindenütt jelen vannak a mi világunkban. Míg az immunrendszerünk képes megvédeni a szervezetet káros hatásaiktól, akkor ezek a betolakodók elérik a toxikus szintet, hogy a fertőzés előfordulhat. A bakteriális és egyéb fertőzések kezelése szakképzett egészségügyi szakemberrel történik. Ezenkívül egyes gyógynövények segíthetnek a baktériumok elpusztításában és a szervezet természetes védekezésének megerősítésében. Kérjen orvosát, mielőtt gyógynövényeket kipróbálna.

Az echinacea vagy a bíborvörös kócsag, népszerű gyógynövény a közönséges hideg és az influenza számára. Antibakteriális, vírusellenes és antimikrobiálisnak tekinthető. Észak-Amerikában nő, és az indiánok hagyományosan a fertőzések kezelésére és a sebek gyógyítására használták. A gyógynövények ma echinaceát természetes antibiotikumként használják. A “Phytomedicine” című 2010-es tanulmány szerint az echinacea kivonatai hatékonynak bizonyultak számos gyakori baktérium, köztük a Streptococcus pyogenes baktérium okozta torokgyulladás, a fül és a sinus fertőzést okozó Hemophilus influenzae és a Legionella pneumophila; Ami legionáriusok betegségét okozza. Általában tinktúra vagy folyadékkivonat formájában kerülnek bevitelre. Beszélje meg az egészségügyi szakemberrel az echinacea megfelelő használatát a bakteriális fertőzések kezelésére.

A fokhagyma olyan szaporító növény, amelyet a szakácsok és a gyógynövények is tisztelnek. A hatóanyaga, az allicin, antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes. Évszázadok óta használják különböző körülmények, köztük az influenza, a közönséges hideg és a pestis kezelésére. Az I. és II. Világháború alatt orosz penicillinként ismerték. A gyógynövények ma természetes antibiotikumként használják a bakteriális fertőzések leküzdésére. Az antimikrobiális szerek és kemoterápia című folyóiratban 1985-ben végzett korai tanulmány szerint a fokhagymák több mint 30 különböző baktériumtörzs növekedését gátolják. A frissen vagy tabletta formájában is fogyasztják. Forduljon egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt a fokhagymát gyógyászati ​​célokra használja.

A Goldenseal egy virágzó növény, amely egész Észak-Amerikában nő. Tradicionálisan az indián és a népi gyógyászatban használták sebek, bőrfertőzések, emésztési rendellenességek és egyéb fertőző betegségek kezelésére. Gyakran kombinálják echinacea gyógynövényes hideg és influenza jogorvoslatokkal. Egy 2010-es tanulmány a “Planta Medica”, a kutatók elmondta, hogy berberin, a fő vegyi összetevője goldenseal, természetesen antibakteriális és gyulladáscsökkentő. A kutatók megfigyelték antibakteriális aktivitást a goldensealis kivonatokban, amikor Staphylococcus aureusnak, a staph fertőzésekért felelős baktériumnak ellenőrizték. A gyógynövényt gyógytea, folyékony kivonat vagy kapszula formájában lehet megtalálni. Beszéljen egy képzett egészségügyi szakemberrel a goldenseal megfelelő kezelésével.

A Melaleuca, amely teafa néven ismert, Ausztráliában és Új-Zélandon született. Hatékony antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és gyakran használatos természetes tisztítószerekben és gyógynövénykészítményekben. A melaleuca antimikrobiális hatásának 2010-es tanulmányában Mary Fitzpatrick kutató megjegyzi, hogy hatékony a számos gyakori baktérium ellenõrzésében vagy leküzdésében, beleértve a talajban talált bõrös baktériumok baktériumát, a terméken és más növényeken található Escherichia coli, a Micrococcus roseus, És a Serratia marcescens, amely felelős a húgyúti fertőzésekért és a műtéti sebek fertőzéséért. Bár a melaleuca teát belülről veszik, a teafaolajat csak helyileg kell használni. Lehetséges a szájvízben is, de nagy mennyiségben ismert, hogy káros hatásokat okoz. A melaleuca kipróbálása előtt forduljon orvosához.

Echinacea

Fokhagyma

Goldenseal

Melaleuca