Kimchi egészségügyi előnyei

A hagyományos koreai konyha fűszeres ételét a kimchi már nem csak egy fűszer vagy mellékétel egy koreai ételhez. Ez a fűszeres fermentált napa káposzta gyakran szerepel salátákban, szendvicsekben, krumpliban és levekben. Az A és C vitaminokban gazdag, Kimchi erős aromája jellegzetes és egzotikus, és ma már széles körben elérhető az ázsiai élelmiszerboltokban, az élelmiszer-áruházakban és néhány nagy áruházban.

Macronutriensek és kalóriák Kimchiban

Mindössze 34 kalóriát és 100 grammonkénti teljes zsírt nem tartalmaz, a kimchi alacsony kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú étel. Azonban a kimchi-t ritkán fogyasztják önmagában, így a kalória- és a zsírtartalmak alacsonyak, alacsony zsírtartalmú ételeket, például krumplit vagy levest használnak a kimchi használatához. Mint növényi alapú élelmiszer, a kimchi csak 2 gramm Fehérje adagonként és alacsony mennyiségű szénhidrát és cukor, de 100 g-onként 2 gramm étkezési rost van. A Colorado Állami Egyetem jelentése szerint a felnőtteknek szánt étrendi rost ajánlott bevitele 14 gramm 1000 kalóriára számítva. A 2000 kalóriás napi étrend alapján 100 gramm Kimchi az étkezési rost napi ajánlott értékének valamivel több mint 7 százalékát nyújtja.

Magas nátriumtartalom

A kimchi gyártása miatt magas a nátrium, 670 mg nátriumot adagolva 100 gramm adagban. A magas nátriumtartalmú étrend növeli a magas vérnyomás és a pangásos szívelégtelenség kialakulásának esélyeit. A Colorado Állami Egyetem szerint az amerikai felnőttek többsége fogyasztja a felesleges mennyiségű nátriumot étrendjükben. A napi felső határ ajánlás 2,300 milligramm nátrium. Az afrikai-amerikaiaknál, az 51 év feletti és a szívbetegségben szenvedő felnőttek esetében a napi felső határ 1500 milligrammra esik. Kimchi egyetlen adagja az ajánlott napi nátrium-határérték 29-45% -át teszi ki.

Gazdag az A-vitaminban

A Kimchi 100 grammos adagja az A-vitamin napi értékének 18% -át teszi ki, 2000 kalóriás napi étrend alapján. Természetes antioxidánsként az A-vitamin csökkentheti a szívbetegség és a rák kialakulásának kockázatát, amit a szabadgyökök okozhatnak – amelyet a testként emészt fel. Az A-vitamin szükséges az egészséges test fejlődéshez, beleértve az embriókat és a magzatokat is, és létfontosságú az egészséges látás fenntartásához. Az A-vitamin napi ajánlott bevitele 700 és 1300 mikrogramm közötti felnőtt férfiak és nők esetében.

C-vitaminban gazdag

A Kimchi 100 grammos adagja a C-vitamin napi értékének 18 százaléka. Mint az A-vitamin, a C-vitamin természetes antioxidáns is, amely megvédi a szervezet sejtjeit a szabad gyökök károsodásától. A C-vitamin számos fehérje, különösen a kollagén termelését segíti elő, amely megtartja a bőre rugalmasságát, és segít a szervezetnek a szalagok, az inak és az erek termelésében és fenntartásában. Szükséges a sebek kijavításához is. A C-vitamin megfelelő bevitele felnőtteknek napi 75 és 120 milligramm között van. Ha dohányzik, vagy ki van téve a másodlagos füstnek, a MedlinePlus azt javasolja, hogy növelje a napi bevitelét 35 milligrammra.