Hogyan készítsd el a Scotch Filleteket

A skót filé a steak bordás szemű vágása, amely a tehén bordái alatt fekszik. A húsnak ez a nyers része gyakran a bordákhoz csatlakozik, hogy egy állandó bordás sütéshez jusson, de ha külön-külön és önállóan értékesítik, akkor a nyers és sokoldalú húsdarabot lehet grillezni, pirítani vagy sütni. A skót filé ízletes vágás a marhahúsból, és mivel már gyengéd, nem kell marinizálni. Főzze sima vagy adj hozzá egy ízletes steak dörzsölje, hogy hangsúlyozza a ízét a marhahús.

Grillezett

Vegye ki a skót filét a hűtőből, és hagyja, hogy szobahőmérsékletű legyen. A hús felmelegedésének megakadályozása megakadályozza, hogy kiszáradjon a grillen.

Roston

Ecsetelje a grillrácsokat olívaolajjal egy főzőkefével.

Hirtelen sült

Melegítsük fel a grillet közepes magasra vagy 400 fokos fahéternek.

Dörzsölje meg a filé fűszerezéssel vagy dörzsöléssel, és helyezze őket a grillre. Grillezni a steak négy percig mindkét oldalon, egy ritka steak, vagy öt perc mindkét oldalon egy közepes steak. A steak grillezéséhez szükséges idő a méretétől és vastagságától függ.

Vegye ki a filmet a grillről, és helyezze be a hús hőmérőjét a középpontba. Regisztrálniuk kell 115 fokot a ritka, 125 közepes-ritka, 130 fokos közepes, 140 fokos közepes-nagy és 150 fokos jól végzett.

Hagyja a filmet 10 percig pihenni, mielőtt kiszolgálná őket. A pihentetési időszak lehetővé teszi a steakeknek a főzés befejezését és a forró levek újbóli felszívását, ami ízlésesebbé és kellemesebbé teszi őket.

Melegítsük fel a sütőt, hogy simogasson.

Vegye ki a steakeket a hűtőszekrényből, és hagyja, hogy szobahőmérsékletű legyen.

Dörzsölje a filét a steak fűszerrel vagy egy dörzsöléssel.

Helyezze a filmet egy broiler tervbe, és csúsztassa a serpenyő alá. Három percig főzzük mindegyik oldalon egy ritka steaket, öt percet egy közepes steakre vagy hét percig egy jól elkészített steakre.

Vegye ki a filét a brojlerből, és helyezze be a hús hőmérőjét mindegyik középpontjába. Regisztrálniuk kell 115 fokot a ritka, 125 közepes-ritka, 130 fokos közepes, 140 fokos közepes-nagy és 150 fokos jól végzett.

Engedje meg, hogy a steak 10 percig pihenjen, mielőtt kiszolgálná őket.

Vegye ki a filmet a hűtőből, és hagyja, hogy szobahőmérsékletű legyen.

Dörzsölje őket a steak fűszerrel vagy egy dörzsöléssel.

Öntsünk 3 evőkanál. Olívaolajat a serpenyőbe, és melegítsük fel az olajat magas hő hatására.

Adjuk hozzá a steakeket és főzzük öt percig, majd fordítsuk őket, és főzzük még három percig. A steak ritkák, amikor a rózsaszín gyümölcslevek a steak felületén gyöngyöket kezdenek.

Vegye ki a filmet a serpenyőből, és helyezze be a hús hőmérőjét a középpontba. Regisztrálniuk kell 115 fokot a ritka, 125 közepes-ritka, 130 fokos közepes, 140 fokos közepes-nagy és 150 fokos jól végzett.

Engedje meg, hogy a steak 10 percig pihenjen, mielőtt kiszolgálná őket.