Hogyan kell főzni egy sertésbordát a gyengédség érdekében

Annak ellenére, hogy a sertésborda az egyik legkedveltebb sertéshús, az overcooking kemény és kellemetlen lehet. Ez a vágás a lóból az egyik, amit biztosan nem akar főzni alacsony lángon egész nap egy lassú tűzhely vagy holland sütőben. Ehelyett a gyengédséget biztosító trükk a legmagasabb hőmérsékleten főzni, amilyen gyorsan csak lehet. A sütés, a sütés és a grillezés a legjobb módja annak, hogy a sertésbordájuk ízletes és gyengéd legyen.

Melegítse a kályha felső égőjét, sütőjét vagy grilljét a megfelelő hőszintre. Használjon közepes magas hőfokot a tűzhely tetején és 450-475 fokos sütési hőmérsékleten. Előmelegítsen egy gázrácsot minden égővel magasra állítva, és egy szénhéjat, amíg a szén nem meleg.

Kövesse a főzési időtartamokat. Sauté sertés szeleteket összesen négy-hat percig. Kb. 3 percig barnázzunk egy egész szelet a tűzhely tetejére, majd kb. 15 percig sütjük a sütőben. Grillezni egy sertésbimbót összesen kb. 12-14 percig, egyszer fordult a grillezés ideje alatt.

Húshőmérőt használjon, és vegye le a húst a hőforrásból, ha a hús hőmérséklete eléri a 145-150 fokot. Hagyja, hogy a sertésborda 10-15 perccel pihenjen tálalás előtt. Ez alatt az idő alatt a gyümölcslevek újra felszívódnak a húsba, és a hús hőmérséklete tovább emelkedik öt-tíz fokkal, és ez optimális mértékű.