Hogyan befolyásolja a mogyoró a vércukorszintet

Bármely snack segíthet egy hosszú autóút során vagy egy lassú munkahelyen, de a legjobb harapnivalók azok, amelyek kielégítik a vágyat anélkül, hogy többet kellene tennie. A mogyoró illik ehhez a leíráshoz. Alacsony glikémiás táplálékként a földimogyoró csak kismértékű vércukorszintet eredményez, ami kedvező eredményeket biztosít mind a rövid, mind a hosszú távú egészségére.

A glikémiás index

A vércukorszint az ételei szerint reagál. Ha egy bizonyos tápláléknak van egy magas glikémiás indexe, gyors vérnyomáscsökkenést vált ki, amelyet hamarosan gyors bukás követ. Az ezt követő alacsony vércukorszint azt jelenti, hogy ismét fáradtnak és éhesnek érzi magát, és könnyű megismételni ezt a táplálkozási mintát és éheset. A mérsékelt vagy alacsony glikémiás indexű ételek a diéta kedvezőbb kiegészítései, mivel lassabb vércukorszintet okoznak.

Alacsony glikémiás index

A földimogyoró 7-es glikémiás indexe, alacsony glikémiás táplálékkal rendelkezik. Minden olyan étel, amelynek glikémiás indexe 55 vagy kevesebb, alacsonynak tekinthető. A földimogyoró a második legalacsonyabb glikémiás indexe, a chickpea hummus mögött, több mint 100 élelmiszer közül, amelyek a Harvard Health Publications glikémiás index weboldalán szerepelnek. Mivel nem technikailag diófélék, de a hüvelyesek, a földimogyoró alacsonyabb glikémiás indexe, mint a diófélék, beleértve a kesudiókat és mandulákat, amelyeknek indexe 27 és 15.

Fehérje és rost

A magas fehérje- és rosttartalom mogyoróban járul hozzá az alacsony glikémiás indexhez. A magas fehérjetartalmú és rosttartalmú élelmiszerek lassan emelik a vércukorszintet. A mogyoróban lévő fehérje és rost szintén érzi magát tele, ami korlátozza a túlfogyasztás esélyét, különösen ideális jellemző, ha diétázik, vagy megpróbálja fenntartani a súlyát. A földimogyoró egészségesebb választás, mint a magas glikémiás ételek, mivel az utóbbiak következetes fogyasztása súlygyarapodáshoz és a 2. típusú cukorbetegség nagyobb kockázatához vezethet.

A tápanyagok forrása

A fehérje és a rost mellett a földimogyoró értékes tápanyagforrás. Egy uncia földimogyoró 1,3 milligramm vasat tartalmaz, ami az ajánlott napi adag 16 százaléka a férfiak számára, és a javasolt napi adag 7 százaléka a nők számára. A vas alapvető fontosságú a szervezet oxigénszállításának segítésében. A földimogyoró magas szintű magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, niacint és E-vitamint is biztosít.