Hány kalóriát tartalmaz egy nagy mac étkezés?

A Big Mac krumplival és egy McDonald’s itallal alkalmanként jó. De ha ezt a magas kalóriatartalmú ételt gyakran elfogyasztja, akkor szabotálni tudja a derékvonalat. Annak tudatában, hogy hány kalóriát fogyaszthat a Big Mac ételeiben, jobb perspektívát adhat arról, hogy mennyit költ ez az étkezés.

Kalóriák egy Big Mac-ben

Két hamburger pástétomból áll, a Big Mac nem kis hamburger. Egy adag 540 kalóriát, 25 gramm fehérjét, 28 gramm zsírt, 46 gramm szénhidrátot és 970 milligramm nátriumot tartalmaz. Ha naponta 2 000 kalóriát eszel, a szendvics egyedül megfelel napi kalóriatartalmának több mint egynegyedének, és bár ez a burger nem alacsony a kalóriákban, meglepődhet, hogy ez nem a legmagasabb kalóriatartalmú szendvics a McDonald’s menüben. A Bacon Clubhouse Burger, mind a marhahús, mind a csirke 740 és 610 kalóriával rendelkezik. A prémium ropogós csirkehulladék szendvicsek, egy ranch és a másik szalonnával, szintén magasabbak a kalóriáknál, mint a Big Mac, 610 és 640 kalóriát szendvicsenként. A 780 kalóriás sajtos kakas pounder, a Quarter Pounder Deluxe 600 kalóriával és a nagy, íriszos ropogós csirke szendvics 580 kalóriával szintén magasabb a kalóriákban.

Kalóriák a Big Mac-ben, krumpli és ital

Ha egy nagy Macet önmagában eszik, akkor nem lehet túl rossz, ha kalóriát számít, de a krumpli és a rázás hozzáadásával egy étkezés napi kalóriát fogyaszthat. A McDonald’s sült krumpli kalóriái 230-tól 510-ig terjednek, méretük függvényében, 2-6 gramm fehérje, 11-24 gramm zsír, 30-67 gramm szénhidrát és 130-290 milligramm nátrium. Az ital lehetőségeket, beleértve a különféle szódákat, édes teát és természetesen a milkshakes-et. A kalóriák a szódában és a teában mérettől és íztől függenek, olyan alacsonyak, mint 140 kalória egy kis kóla esetében, akár 280 kalóriát egy nagy édes teában. A kalandos kalóriák 510 és 540 közötti tartományban vannak. Ha például egy nagy Mac rendszerű, közepes mennyiségű sült krumplival és egy közönséges colával rendelkezik, akkor a teljes kalóriabevitel 1080 kalória, és napi kalóriatartalmának több mint felét tartja. Enni 2000 kalóriát naponta. A kóla cseréje egy csokoládé pirítóssal növeli az összes kalóriát 1,420-ra, ami napi kalóriatartalmának 70 százalékát egy 2000 kalóriás étrenden tartja.

Tippek a Big Mac étkezési kalóriák lecsapolásához

A gyorsétel rendszeres fogyasztása a súlygyarapodáshoz és az elhízáshoz kapcsolódik, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma 2015-ös jelentése szerint. Jó étvágyat fogyasztani, mint például a Big Mac oldalak és italok, de legfeljebb egy alkalommal vagy kétszer kell korlátozni az ilyen típusú ételeket. Ezenkívül néhány kalóriát lefaraghat azáltal, hogy csiszolásokat tesz az ételeihez. Például, a rendszeres italként történő bevásárlás diétás szódával vagy étkezési jeges teával a nagy Mac-i táplálék kalóriáit 880 kalóriával táplálja. A kalóriákat még ennél is csökkentheti, ha az alacsony zsírtartalmú balzsamos vinaigrette-ét a sült krumplival rendelkező oldalas saláta alá helyezi, ami 590 kalóriás ételt hoz létre.

Egészségesabb lehetőségek a McDonald’s-ban

Ha az étkezési lehetőségeid korlátozottak, és gyakran találsz magadnak a McDonald’s ételeit, érdemes megváltoztatnod az ételeidet, és egészségesebb, alacsonyabb kalóriatartalmú lehetőségeket is megtehetsz. A Big Mac helyett rendszeres hamburgert rendeljünk egy alacsony salátájú vinaigrette oldalsó salátával és egy 300 kalóriás étkezéssel ellátott vízzel vagy étkezési jeges teával. Vagy próbáljon meg egy grillezett csirke salátát, például Premium Bacon Ranch vagy Premium Southwest saláta, melynek 310 és 330 kalóriája van. Mindenképpen használja az alacsony zsírtartalmú olasz öltözködést, 50 kalóriát csomagonként vagy az alacsony zsírtartalmú balzsamos vinaigrette-et, 35 kalóriát tartalmaz csomagonként, hogy még több kalóriát takarítson meg. És igyál vizet vagy diétás italokat ezekkel az ételekkel.