Gyakorlás után bölcsesség fog eltávolítása

Más néven harmadik molárisoknak is nevezik, a bölcsességfogak jellemzően 17 és 21 év közöttiek. Ezek a fogak megzavarhatják az egyébként egészséges harapást, összezavarhatják a szájukat, és más kellemetlen tüneteket okozhatnak, mint a fejfájás és az earaches. Ezért ajánlott a bölcsesség fogainak eltávolítása, mielőtt a fogak kitörnek, vagy nőnek a szájba. A bölcsesség fogszárítása szájsebészeti beavatkozásnak számít, és egy hetet és – komoly szövődményeket észlel – akár hat hónapig is. A helyreállítási folyamat azt jelenti, hogy bizonyos időtartamra tartózkodnia kell az edzéstől, hogy elkerülje az érintett fogterület sérülését.

Közvetlenül a bölcsesség fogainak eltávolítása után fogsz tapasztalni valamilyen duzzanatot és vérzést. A testmozgás jelenleg nem ajánlott, mert zavarhatja a varratokat, ha véletlenül a szájába ütközné, vagy gyakorolná az állkapcsát. A bölcsességfog eltávolítása után a szervezetnek ideje kell, hogy gyógyuljon. A műtétet követő legalább 24 óráig emelje fel a fejét, vegyen be minden szükséges gyógyszert és kövesse a szájsebész utasításait.

A testmozgásmódra való visszatéréshez szükséges időkeret személyenként változik. Azok a jelek azonban, amelyek biztonságosan gyakorolhatják a vérzés megszüntetését, a daganat csökkenését és az általános érzést a wellnessben. Hallgassa meg a testedet. Ha szédülést vagy kellemetlenséget tapasztal, várjon néhány napot, mielőtt visszatér a testedzéshez. Lassan indítsa el az alacsony ütemű edzésprogramokat, például a gyaloglást vagy egy elliptikus gépet. Ha teljes kontaktusú sportokat játszik le, akkor legalább egy hetet kell várnia, mielőtt folytatná ezeket, hogy elkerülje a szája sérülését.

Amellett, hogy aggodalmai vannak a fájdalom gyakorlásakor, akkor ne felejtsd el, hogy nem lehet ugyanolyan szinten gyakorolni, amennyire megszokta. Ennek az az oka, hogy korlátozott élelmiszer-ellátást igényeltél, ami nem elegendő energiát adhat a bölcsesség fogtörő műtét után. Legyen tudatában annak, hogy gyakorolhat olyan jeleket, mint a könnyedség és az izomgyengeség gyakorlása során. Érdemes gyakorolni kisebb intenzitással, amíg nem tudsz szilárdabb ételeket fogyasztani. Ha úgy érzi, hogy könnyed, akkor hagyja abba a gyakorlást, vagy körbejárja a pulzusát.

Ha vényköteles fájdalomcsillapítót szed a bölcsességfog eltávolító műtét után, ne feledje, hogy ezek a gyógyszerek elfedhetik a műtétet követő fájdalmat. Annak érdekében, hogy valóban helyreálljon, és készen áll a testmozgásra, várhat, amíg újra befejezi a terápiát. Ha gyakorolja és káros tüneteket tapasztal, például vérzést, erős fájdalmat vagy duzzanatot, szüntesse meg a gyakorlást, forduljon orvoshoz, ügyelve arra, hogy ne sérüljön a varratok, illetve a fogak eltávolításával.

Műtét utáni

Időkeret

Vércukor megfontolások

Figyelem