A kosárlabdázás még rosszabb fájdalmat okoz?

Az American Chiropractic Association szerint az amerikaiak körülbelül 80 százaléka hátfájásnak van kitéve életük egy bizonyos pontján. Az orvosok alacsony hatású sportokat és gyakorlatokat javasolnak az aktív életmód fenntartása érdekében anélkül, hogy súlyosbítanák a hátfájást. A nagy hatású sportok, például a kosárlabda növeli a kisebb hátfájás meghosszabbításának esélyét vagy a hátfájás súlyosbodását. Azok, akik továbbra is kosárlabdázni akarnak, az egyes izmok erősítésére kell összpontosítaniuk a fájdalom és a sérülés megelőzésére, írja Eric T. Shapiro, M.D.

Vissza szerkezet és fájdalom

A gerinc csontokból áll, amelyek csigolyákkal vannak elválasztva, amelyek az ízületeket pihentetik. A gerincoszlop a gerincoszlop közepén helyezkedik el, és ideggyökerei kitágulnak, hogy olyan funkciókat feszegetjenek, mint a karmozgás, a lábmozgás és a hólyag szabályozása. A gerincen és a háta mögött nagy izomok vannak, amelyek “mozgatórugók”, amelyek nagyobb mozgásokat tesznek lehetővé, mint a hajlítás. A stabilizátoroknál kisebb izmok támogatják a gerincet és segítenek fenntartani a testtartást. A fájdalom számos körülmény közül választhat, beleértve, de nem kizárólagosan az izomtörzset, a herniált lemezt, a csigolyatörést vagy az idegeket. A kosárlabdázáshoz való visszatérés előtt konzultáljon orvosával a megfelelő diagnózisról, ami súlyosbíthatja ezeket a feltételeket.

A sérülés súlyossága

A sérülés súlyossága meghatározza, hogy továbbra is kosárlabdázni kell-e, és hogy a játék növeli-e a fájdalom szintjét. A kosárlabdához kapcsolódó hosszadalmas kérdések, olyan sportok, amelyeknek sportolók szenvednek a hát alsó részénél jelentkező túlterheltségektől, végül lemezdiagnosztikához, spinális izomrugó elvesztéséhez, törésekhez, lemeztörésekhez és megnövekedett idegi behatásokhoz vezethetnek. Orvosa MRI-t fog végrehajtani a probléma helyes diagnosztizálásához és a sérülés mértékének megítéléséhez egy olyan rehabilitációs program kidolgozásához, amely megfelel az Ön igényeinek.

A fájdalomra gyakorolt ​​hatás szerepe

A gerinc úgy működik, mint egy nagy nagy lengéscsillapító. Amikor sétál, ugat vagy ugrik, a gerinc tömörödik. Egészséges személynél az intervertebrális lemezek összenyomódnak és visszaadják a természetes állapotot, miután az aktivitás megtörtént, és ez az elsődleges sokkeltávolító komponens. A hátfájással rendelkezők gyakran tapasztalják a kompressziót, amely az idegre hathat, ami további problémákhoz vezet. Az alacsony ütésű gyakorlatok nem jelentenek ugrást, és olyan tevékenységeket is magukban foglalnak, mint a nyújtás, a séta és az úszás. A nagy hatású gyakorlatok közé tartozik a futás, a tenisz és a kosárlabda. A kosárlabda több hatással jár, mint a futás, mert állandó irányváltás és kapcsolattartás van más játékosokkal.

Felkészülés a játékra

Ha a kosárlabda megállítása teljesen ki van téve az Ön számára, akkor javítania kell a lábak, a has és a hátsó lábak nagy magjainak erejét, valamint a kis stabilizátorokat. Stretch megfelelően a kosárlabda előtt, hogy csökkentsék a stressz hátulján. A nyújtás elősegíti az izmok hosszabbítását, miközben alacsony hatású bemelegítéssel, például néhányperces edzéskerékpárral, az izmok melegednek és felkészülnek az erőfeszítésre. A központi izom ereje tovább csökkenti a hátfájás problémáit. A nyakcsigolyáknak és a quadricepeknek erősnek kell lenniük, és a guggolás és a tüdejök építeni fogják ezeket az alapvető izmokat. Használjon fizikai labdát situps és crunches, hogy dolgozzon ki a központi hasi izmok és a stabilizátorok is.