A felesleges zsír a babákban

Bár a felnőttek gyakran aggódnak a túlsúlyosság miatt, a testzsír fontos védelmet nyújt a csecsemőknek. A csecsemõknek extra zsírtartalommal kell rendelkezniük, amíg körülbelül 2 évesek, a “Biológia: Élet a Földön élettanilag” című tankönyv szerint, és ennek a zsírnak nagy részét a lábak és a combok tárolják. Bár a szülők aggódhatnak a csecsemő zsíros lábaként, ez a zsír szinte mindig a jó egészség jele. Ha aggódik a baba súlygyarapodásával kapcsolatban, kérdezze meg gyermekorvosát, mielőtt megváltoztatja az étrendjét.

Okoz

Az élet első vagy két évében a baba táplálékának többsége tejből származik, amely nagy zsírtartalmú. Ez a zsír megvédi a gyermekeit a hirtelen betegségektől, a megfelelő gyermekkészletekkel rendelkező gyermekek kevésbé valószínű, hogy nem gyarapodnak vagy szenvednek hirtelen halálos kimenetelű halálos szindrómától, a gyermekpszichológia tankönyve szerint. Ahogy a gyermek étrendje megváltozik, és elkezd sétálni, a lába lassan kevésbé zsíros, és hasonlít a felnőtt lábához. Azonban sok gyermek megtartja a baba zsírokat a tizenéves korukban. A gyermekeket nem szabad elhízottnak diagnosztizálni, egyszerűen azért, mert kövér lábuk van. Azonban a gyermek lábán lévő zsír jelezheti, hogy a gyermek súlya egyenletesen és egészségesen elosztott-e, állítja William Sears gyermekorvos a “The Portable Pediatrician” című könyvében.

Mikor kell aggódni

Ha a gyermek lábán lévő zsír nem egyenletesen oszlik el, akkor a csípőjével problémát jelenthet. A Sears szerint a csecsemők csontos vagy rossz formájú csípőjével gyakran kialakulnak extra zsírhengerek. A szilárd zsíros masszákat ciszták okozhatják, ezért ha gyermeke csecsemőzsírja alatt bármilyen tömegt érzel, forduljon gyermekorvoshoz.

Leg Care

Egyes szülők úgy találják, hogy gyermekük zsírja megnehezíti a fürdést, az öltözködést és egyéb normál feladatokat. A zsírtartalmú zsírok közötti felesleges izzadás bőrirritációt okozhat, például hőhullámok és élesztőfertőzések. Szárítsa be a baba bőrét a bőr felhajtása után a fürdőzés után vagy a pelenka megváltoztatásával. Ha a gyermek lábai elég nagyok ahhoz, hogy nehezen beleillessenek pelenkákba vagy ruhákba, vásároljon olyan tárgyakat, amelyek elégek ahhoz, hogy befogadják a gyermek lábát, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kicsit nagy a derék körül.

Megfelelő táplálkozás

A csecsemőket nem szabad a diétára helyezni, kivéve a szélsőséges eseteket. A megfelelő táplálkozás a csecsemőkorban segítheti gyermekét egészségesnek a felnőttkorban is. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt javasolja, hogy a gyermekeket csak hat hónapos koráig kizárólag szoptassák. A szoptatás csökkenti az élethosszig tartó elhízás kockázatát. Ha inkább úgy döntesz, hogy a gyermekeidet helyettesítse, kövesse a jelzéseket és kerülje el a túláradást, még akkor is, ha azt jelenti, hogy eldobja a képletet. Amikor a gyermeke elkezdi a táplálkozást, adj neki gyümölcsöt, zöldséget és sovány húsokat. Kerülje, hogy a gyermeke cukros gyümölcsleveket és szódát adjon. A korai cukorkibocsátás miatt a gyermeke vágyik rá, növelve az elhízás kockázatát, a “Gyermekpszichológia” szerint.