A bagel glikémiás indexe

A krémsajttal vagy mogyoróvajjal és zselével töltött bagel kényelmes reggeli ételként szolgálhat az embereknek útközben, és a sütőben lévő sajt és sonka betöltése új irányba fordul a hagyományos szendvicshez. A bagel kényelmének és sokoldalúságának ellenére magas glikémiás indexe van, ami azt jelenti, hogy jelentősen növelheti vércukorszintjét.

Az élelmiszerek bármelyikének glikémiás indexe arra utal, hogy hogyan befolyásolja a vércukorszintjét. A szervezet gyorsan lecsökkenti a magas glikémiás index ételeket, ami gyors vérnyomáscsökkenést eredményez. Az alacsonyabb indexszámú élelmiszerek lassabban lebomlanak, ami a vércukorszint növekedését eredményezi. A glükóz glikémiás indexe 100, és a glikémiás index 70-100 magas. Azok, akiknek a glikémiás indexe 50 és 70 között van, mérsékeltek és alacsonyabbak 50-nél.

A fehér bagel glikémiás indexe 72, a Harvard Health Publications szerint. Ez a rangsor a bageleket a magas glikémiás indexek alacsony szintjére helyezi. Az egyéb kenyérsajtok, például a fehér kenyér, a baguette és a gofri szintén legalább 70 glicémiás indexet tartalmaznak.

Még akkor is, ha élvezni a sütemények ízét, akkor a legkedvezőbb a magas glikémiás indexű ételek fogyasztásának korlátozása. Az emelkedett vércukorszint, amelyet az élelmiszerek következetes táplálásával tapasztalunk, végső soron számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve a súlygyarapodást és a 2-es típusú cukorbetegséget. Az egészséges megközelítés a fehér termékek – például a bagel, a kenyér, a tészta és a burgonya – fogyasztásának korlátozása a teljes étrend legfeljebb 20 százalékára korlátozódik.

Ha kenyértermék iránti vágyakozásra van szüksége, válasszon egy bagel vagy más típusú elemet, amely közepes vagy alacsony glikémiás index. Általában a teljes búzából, rozsból vagy pumpernickelből készült termékeknek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a fehér lisztből készült élelmiszerek. A pumpernickel kenyér például 56-as glikémiás indexe, ami mérsékelt tartományba helyezi.

A glikémiás index megértése

A Bagelnek van egy magas glikémiás indexe

Kerülje a magas glikémiás indexes ételeket

Keressen egészségesebb alternatívákat