Hogyan kell sütni előre marinált bbq csirke

A grillező csirke a nyári pecsétek és a háztáji parti számára készült. Ha jobban szeretné elkerülni a grill kellemetlenségét, vagy ha az időjárás nem teszi lehetővé a grillezést, előzetesen marinálhatja a csirkét és sütheti a sütőben. A csirke még mindig az édes és ízletes grillezés ízét szeretik, de azért, mert a sütés kevésbé figyelmet igényel, mint a grillezés, akkor szabadon hajthatja végre más feladatokat is, mint pl.

Melegítsük fel a sütőt 350 fokos fahéternek.

Helyezzünk 3 kiló előre marinált grillezett csirkét egy serpenyőbe. Fedjük le a serpenyőt fóliával, hogy megakadályozzuk a grill mártással való égetést.

Helyezzük a sütőedényt a sütőbe, és főzzük a csirkét 1 órára.

Távolítsuk el a fóliát, és öntsünk még több grillezett mártást a csirkére. Főzzük a csirkét további 20 percig, hogy a szósz karamellizálódjon.

Helyezzen be egy azonnal olvasható hőmérőt a csirke legvastagabb darabjába. Ne érintse meg a csontot, mert befolyásolhatja az olvasást. Amikor a csirke készen van, regisztrálja a 165 fokot.

Vegye ki a csirkét a sütőből, és hagyja 5 percig pihenni, mielőtt kiszolgálja. A pihenőidő lehetővé teszi, hogy a csirke befejezze a főzést, és elég hűljön ahhoz, hogy a gyümölcslevek újra felszívódjanak a húsból.