Hogyan kell főzni a bébi burgonyát a mikrohullámú sütőben

Bár a kicsi vörös burgonyát gyakran bébi burgonyának nevezik, a kicsi burgonya vagy az új burgonya a vörös szín mellett is lehet az éretlen burgonya. A mikrohullámú sütő a bébiburgonya számára megfelelő főzési módszer, mert magas nedvességtartalma van, ami jól működik a gőzöléshez. Míg a rendszeres burgonya évente áll rendelkezésre, a bébi burgonyát gyakran tavasszal és nyáron találják meg, mert korán szüretelik, majd ezt követően rövid időn belül értékesítésre kerülnek.

Válasszon bársonyos burgonyát sima bőrrel, és ne legyenek vágások vagy foltok. Kerülje a kelbimbó vagy a zöld területek burgonyáját.

A burgonyát hűvös vízzel mossa le, zöldségkefével, hogy eltávolítsa a talajt és laza bőrfelületet. A bébi burgonyának nem kell hámozni, mivel az íze bőre íztelen és tápanyagban gazdag.

A burgonyát félbe kell vágni. Ha a burgonya nagyon kicsi, hagyja őket teljesen.

Helyezzen vajat vagy margarint egy mikrohullámú sütőben. Alacsony zsírtartalmú edényben használjon szív-egészséges canolaolajat vagy olívaolajat.

Kb. 20 másodpercig melegítse fel a vajat, vagy amíg megolvad. Rendezzük el a burgonyát az olvasztott vaj tetejére. Keverje hozzá finoman a burgonyát vajjal.

Megszórjuk a borsot és a sót a burgonyára. Fűszereket vagy fűszernövényeket, például fűszerezett sót, kakukkot, rozmaringot, petrezselymet, paprikát, kaprot vagy fokhagymát is hozzáadhat.

Fedjük le a sütőedényt. Ha a sütőedénynek nincs fedele, használjon viaszpapírt vagy fedje le az edényt laza módon műanyag burkolattal.

Főzze meg a burgonyát nagy teljesítményen 9-11 percig, vagy addig, amíg a burgonya nem fortyna. Keverjük a burgonyát kb. Félig a sütési idő alatt. A nagyobb vörös burgonya akár 16 percet is igénybe vehet.

Engedjük meg, hogy a burgonya 3-5 percig álljon a kiszolgálás előtt. Rövid pihenésre van szükség, mert a burgonya néhány percig főz, miután eltávolították őket a mikrohullámú sütőből.