Hány kalóriát kell a tizenévesek enni?

A tinédzser napi kalóriaszükséglete nagymértékben függ a méretétől és a tevékenység szintjétől. Azonban általános iránymutatások vannak arra vonatkozóan, hogy Ön és a tinédzser jó ötlet, hogy hány kalóriát kell fogyasztania minden nap. Az online kalóriaszámláló segítségével megbecsülheti a tini személyre szabott kalória igényeit.

Ülős tizenévesek

Ha a tini inaktív, naponta kevesebb kalóriát igényel, hogy egészséges súlyt tartson, mint a fizikai aktivitással rendelkező tizenévesek. Az Amerikaiak 2010-es táplálkozási irányelvei szerint a 13-18 éves korosztályú tizenéves lányok körülbelül 1600 és 1800 kalóriát igényelnek naponta, míg az ugyanazon korosztályon belüli ülő tizenéves fiúk naponta körülbelül 2000-2400 kalóriát igényelnek az egészséges testtömeg fenntartásához.

Aktív tizenévesek

A mérsékelten aktív tizenévesek a napi fizikai aktivitással egyenértékűek az 1,5 és 3 mérföld közötti gyalogláshoz 3-4-400 mm / óra sebességgel, és az aktív tinédzserek ugyanolyan ütemben használják a napi több mint 3 mérföldes járást, a Dietary Guidelines for Dietary Guidelines Amerikaiak 2010. A mérsékelten aktív tini lányoknak naponta körülbelül 2000 kalóriára van szükségük, míg a mérsékelten aktív tinédzsereknek napi 2.200-2800 kalóriára van szükségük az egészséges testtömeg fenntartásához – és az aktív tinédzsereknek és fiúknak napi 2.200-2.400 és 2.600-3.200 kalóriára van szükségük naponta, illetőleg.

Tizenéves sportolók

A közép- és középiskolai atlétikai programokhoz gyakran kapcsolódó intenzív fizikai képzés magas igényei miatt a tizenéves sportolóknak további kalóriákra van szükségük ahhoz, hogy a sportban élvezhessék magukat és növekedjenek és fejlődjenek egészséges tempóban. A TeensHealth szerint néhány tizenéves sportolók napi 5000 kalóriát igényelhetnek, attól függően, hogy milyen aktívak. A gyakran kiegyensúlyozott ételek és rágcsálnivalók gyakran – és az éhség vezetése – a serdülő sportolók számára előnyös.

Egyéni igények

Mivel az életkor, a nem, a magasság, az aktuális súly és az aktivitás szintje mindannyian szerepet játszanak a tini személyi kalorikus igényeinek az egészséges súly fenntartásához, az online kalóriaszámláló használatával – mint például az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának napi étkezési terve – gyakran hasznos. Ezt az eszközt referenciaként használva egy 16 éves tinédzser lány, aki 5 láb 3 hüvelyk magas, súlya 115 font és a fizikai aktív 30-60 perc napi igényel körülbelül 2000 kalóriát naponta, míg egy 16 éves tizenéves Fiú, aki 5 láb 8 hüvelyk, súlya 154 £ és a fizikai aktív 30-60 perc naponta körülbelül 3000 kalóriát igényel naponta.