Gyakorolva a lábfejben fellépő stressz törést

A lábfej-törést gyakran a nagy hatású tevékenységek és a túlképzés okozza. Nagyon fájdalmas lehet, különösen a súlyt hordozó tevékenységek során. Ezért az úszás, a kerékpározás és más alacsony hatású tevékenységek jobb alternatívák lehetnek a fitness szint fenntartásához, miközben a stressz törés gyógyul. Az edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon az orthopedistával.

Az úszás kitűnő, alacsony ütésű vagy nem súlyos kardio gyakorlat. Segít fenntartani a cardiorespiratory fitnológiát és erősíti a karok, a mag és a csípő izmait. Azonban a víz rugalmassága a rúgás során nyomás és fájdalom kialakulásához vezethet a lábtörés helyén, a törés helyétől függően. Azonnal hagyja abba az úszást, ha fájdalma van, és forduljon orvosához.

A gyakorlatban a szárazföldön végzett gyakorlatokat a vízben lehet végrehajtani, mert a felhajtóerő csökkenti a láb egy részének súlyát. A víz gyakorlatok kiterjedhetnek a térd kiterjesztésére és rugalmasságára, a csípő elrablására és kiterjesztésére, valamint a guggolásra. A mélyvízi futás egy másik vízi gyakorlat, amely a Cardio edzést, valamint a gyenge lábnyomtörésnek kitett kiváló, alacsony hatású alternatívát jelent, a Journal of Physiological Anthropology szerint. A mély vízben futva habszalagot visel és a futó mozgást a medence mélyén végzi.

A kerékpározás helyhez kötött kerékpáron nem súlycsökkentő edzés, amely kardio edzést biztosít, és erősíti a lábakat, különösen a négysebességű vagy combizmokat. A pedálozás közben a lábra gyakorolt ​​nyomás következtében viseljen egy gyalogos cipőt, hogy csökkentsék a lábfejet. Kezdetben alacsony vagy közepes ellenállóképességet használhat a további sérülések vagy fájdalmak megelőzésére.

Ha a kerékpározás és más kardio tevékenységek fájdalmasak, a kar-ergométer lehet a legjobb alternatíva. Ülőhelyzetben a kar ergométeres gépen pedáloz vagy pedáloz a karjaival. Ez a gyakorlat kiküszöböli a törött talpra gyakorolt ​​esetleges stresszt. Ergométereket találsz egyes fitness központokban és a legtöbb fizikoterápiás klinikában.

Az ültetett ellenállóképességek segíthetnek megőrizni az erőt és megelőzni az izom atrófiát. Az ellenállók biztonságos helyeket biztosítanak kényelmes, egy sík mozgással. Másrészről, a szabad súlyok és a tárcsa gépek segíthetnek akkor is, ha székkel, padokkal vagy edzőgömbökkel vannak felszerelve. Néhány példa az ülő ellenállási gyakorlatokra: térdkiemelés, térd-flexio, mellkasi prés és alacsony sor.

Úszás

Víz gyakorlatok

Kerékpározás

Arm Ergométer

Ülőrezisztencia gyakorlatok