Fokhagyma a sinusfertőzésekhez

A sinusfertőzés gyulladás a szinusz üregben, amely irritáló hatásúak, allergének vagy fertőzés következményei. Az over-the-counter gyógyszerek, vényköteles gyógyszerek és gyógynövény-gyógyszerek egy sinusfertőzés kezelésére alkalmazhatók. A fokhagyma gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik a sinus egészségét a Drugs.com szerint. A fokhagyma magas antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni és javítani a sérült sejteket és megelőzni a betegséget.

A sinusfertőzések okai

Az Allergia és a Fertőző Betegségek Országos Intézete szerint az allergiák, bakteriális vagy vírusfertőzések, nazális deformitások és környezeti tényezők szinusz fertőzés vagy sinusitis alakulhat ki. Az allergiás reakció gyakori tünete az orrdugulás. A krónikus allergiák a gyulladt és irritált sinusokat tartják, ami a sinusfertőzés kialakulásához vezet. Bakteriális és vírusfertőzések gyakori hidegvírusok vagy influenza okozhatnak.

Sinusitis tünetei

A gyulladás hatása a szinuszokban duzzad. A duzzadt sinusüregek blokkolják a szervezet normális képességét, hogy a nyálkahártyát kilökőzzék az orrlyukakból. A csapdába nyúló nyálka nedves, stagnáló és meleg, tökéletes környezetet teremtve a baktériumok növekedéséhez. A túlzott nyomás fájdalmat okoz a fejben, általában a fülekben, a szemek mögött és az arcán. Ön is kialakulhat postnaszális csepegtetés, olyan állapot, ahol a nyálka lefolyik a torokban.

A sinusitis kezelésére

A sinusfertőzések hagyományos kezelései közé tartoznak az antibiotikumok a bakteriális fertőzések, a dekongesztánsok kezelésére az orrdugulás és a fájdalomcsillapító gyógyszerek csökkentésére. Az orvos a National Institute of Allergy and Infectious Diseases szerint várakozhat, hogy megnézze, hogy a fertőzés önmagában kitisztul-e az antibiotikumok felírása előtt. A műtét lehet a krónikus sinusitis utolsó lehetősége, hogy eltávolítsa az esetleges akadályokat és növelje az orrjáratokat, bár a problémák ismétlődhetnek.

Fokhagyma megoldás

A fokhagymát általában az ételek szezonális és ízesítésére használják, de a Drugs.com szerint gyógyszeres felhasználás is van. Az immunrendszer hatékonyságának növelésére, a rák megelőzésére, a máj védelmére, a koleszterinszint csökkentésére és a káros baktériumok elpusztítására használják. A Natural Health Remedies for You weboldal ajánlja, hogy 250-500 mg fokhagymát szedjen kiegészítőként a sinusfertőzés kezelésére. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt a fokhagyma-kiegészítőt használná. A fokhagyma a leghatékonyabb a bakteriális fertőzések által okozott szinusz fertőzések ellen.

Potenciális fokhagymás mellékhatások

A fokhagyma lélegzésének ismert hatása mellett a fokhagyma használatának gyakori mellékhatásai közé tartozik a hasmenés, a verejtékezés, hányinger, hányás, szájüregben, gyomorban vagy torokban égő bőrkiütés, bőrkiütés és szédülés. Bár nem gyakori, egyes emberek allergiásak lehetnek a fokhagymára. Ha allergiás tünetek jelentkeznek, például légzési nehézség, csalánkiütés és orrdugulás, akkor hagyja abba a felhasználást és hívja a 911-et.