Egészséges módon főzni a baba spenótot

Bár valószínűleg mindig lesz néhány apró mag, egzotikus gyümölcs vagy alultáplált zöldség, amely az egészséges és élelmiszer-világot vihar miatt várja, a spenót már régóta a lényeges “szuperfood”. Nem csak ezek a sötét, leveles zöldségek alacsonyak a kalóriákban, Vitaminok, ásványi anyagok és jótékony anyagok lenyűgöző rétegei is vannak. A főzés spenót növeli néhány legfontosabb előnyét – mindaddig, amíg ragaszkodni az egészséges módszerekhez.

párolt

A gőzölés szelíd, hatékony és zsírmentes módszer a baba spenót főzésére. Csak egy nagy fazék, néhány forró víz, egy gőzös kosár és egy szorosan illeszkedő fedél, akkor friss baba spenótot nyájas, hervadt zöld mindössze három-öt perc alatt. A pácolt spenót ideálisan szolgálja a grillezett halat, baromfit vagy húsdarabot. Az A-vitamin és az antioxidáns karotinoidok a zöldségben könnyebben elérhetők, és könnyebbé válnak a szervezet számára, ha kevés zsírt fogyasztanak.

Hirtelen sült

Az olívaolajban spriccelt bébi spenót lényegesebb – de ugyanolyan egészséges – étel. Miután felmelegített egy kis olívaolajat egy serpenyőben, dobáljon néhány friss spenótot, és addig keverje, amíg el nem pattan. Egy ízes lövéshez adj hozzá néhány darált fokhagymát félig az ötperces főzési idő alatt. Az öntöttvas serpenyőben az edény vas tartalmát növeli – míg a spenót természetesen magas a vasban, oxálsavat is tartalmaz, amely vasat kevésbé teszi elérhetővé. Bár a spenót hozzávetőlegesen 90 százalékkal zsugorodik, amikor főzött, általában nagy mennyiséget kell szednie a tételekben, hogy elkerülje az overcooking-et.

Főtt

A főtt spenót inkább haszonelvűnek tűnik, mint a finoman párolt változat, de ez egy jó lehetőség, ha nincs gőzölője. A bébi-spenót forralásához csak egy nagy edény, egy kis víz és egy szűrő szükséges. Hagyja, hogy a víz teljesen felforrósodjon, mielőtt hozzáadná a spenótot, így gyorsan elkészíti a C-vitamint és a B-vitamin tartalmat. Forraljuk fel a zöldeket mindaddig, amíg meg nem puhul, vagy körülbelül három percig. A kiöntött főtt spenót az olívaolajjal és a citromlével drizzolták, és pácolták vagy pácolták, és tápláló mártást, mártást vagy ravioli töltést készítettek.

szempontok

A csecsemőborsóval történő főzés gyors és kényelmes módja az étkezési rost, a kálium, a magnézium, az A és C vitamin, a folsav és az antioxidánsok bevitelének fokozására. Hajtsa be az apróra vágott bébi spenótot egy omlettételbe, vagy tálaljuk bele a rántottaba, miközben főznek. Keverjük fel a zöldséget egy levesbe vagy pörkölbe, amint befejezzük a simmeringet – a tálalásra világos-zöld tökéletességre főzünk. A mikrohullámú sütőben is elkészítheti a spenót – mindössze négy perc alatt a mikrohullámú sütőben a New York-i Technológiai Intézet Charles Pavia mikrobiológusa feleslegessé teszi az E. colit, a Los Angeles Times interjújában. De ez a módszer remek, tapintatlan ételt hagy maga után.