Az alkoholos sört szorongás okoz?

Az amerikaiak sok sört fogyasztanak, a 2008-as Beer Institute adatai szerint, több mint hét milliárd gallonnal fogyasztják el az emberek a törvényes ivási életkorban. Az emberek több okból is fogyasztanak sört, élvezik az ízlést a barátokkal való társulásra a pihenésre. Ironikus módon, bár egyes szorongásos betegek öngyógyíthatják az alkoholtartalmú italokat, például a sört, a viselkedésük és az alkohol fizikai hatásai miatt valóban növelhetik tüneteiket.

Az alkohol hírneve a relaxáns, ezért a szorongásos betegségekben szenvedők néha sört vagy más italokat fogyasztanak a tüneteik enyhítésére. Egy ausztráliai ausztrál tanulmány kimutatta, hogy az olyan alkalmakkal rendelkező emberek, mint a szociális szorongásos rendellenességek, amelyek szociális kényszerhelyzeteket okoznak, és az általános szorongásos rendellenességek gyakran önmeditálnak az alkohollal. A tanulmány kimutatta, hogy az olyan emberek, akik a szorongásukkal küzdenek olyan italokkal, mint a sör, növelik a kábítószerrel való visszaélés kialakulásának kockázatát. Végül a rendellenesség önmagában is több szorongást okozhat.

A sör fogyasztása mérsékelten csökkenti a stresszt az Egészséges hely weboldalának megfelelően, de ez hátrányosan befolyásolja a vezetési készségeket, az ítélőképességet és a komplex feladatok elvégzését. A relaxációs hatás gyakran csökkenti a személy gátlását, ami olyan zavarhoz és megbánásnak tulajdonítható viselkedéshez vezethet, amely zavart okozhat. A súlyos sörözés néha az antiszociális viselkedéshez és az erőszakhoz vezet, ami idővel és utána aggodalmat vált ki. Túl sok sört sört zavarja az alvással, ami másnap reggel azért okozhat álmatlanságot és szorongást és irritációt, mert nem kapott alapos pihenést.

A közepes sörfogyasztás általában nem zavarja az életét, de szorongást idéz elő, ha elveszíti az ivási irányítást és egy kábítószerrel való visszaélés zavarát. A sörözés szorongást vált ki, mert hatása van a kapcsolatokra, munkahelyekre és egyéb tevékenységekre, a Súgó szerint. Lehet, hogy ki van erőltetve, mert meg akarja hagyni a sört, de nem tud kilépni, és az alkoholfogyasztás megakadályozza, hogy más dolgokat csináljon, vagy kölcsönhatásban legyen az emberekkel.

A sörözés zavart okozhat a családtagjaiban, barátainál és munkatársainál, ha elég nehézkes lesz ahhoz, hogy problémákat okozzon. A Súgó figyelmeztet arra, hogy a kábítószerrel kapcsolatos problémákkal küzdő emberek gyakran elutasítják az aggodalmakat és az alkohollal kapcsolatos kérdéseket hibáztatják másokkal szemben. Például szorongást okozhat házastársában azzal, hogy sörrel kell inni, mert zaklatja vagy felborítja a munkatársait azzal, hogy a magas sörfogyasztást a munkahelyi stressz miatt hibáztatja.

A túl sok alkoholtartalmú ital, például a sör fogyasztása egészségügyi problémákat okoz, mivel növeli az olyan kockázatokat, mint a rák, a szívbetegség és a stroke, a British National Health Service szerint. A hosszú távú túlzott sörtartalom májproblémákat is okozhat.

A sörből történő kilépés gyakran tünetei miatt szorongást okoz. A visszavonás gyakran a szopogás, a remegés, az álmatlanság és az ingerlékenység miatt jelentkezik, a Súgó szerint, amelyek mindegyike gyakran szorongással jár. A súlyos alkoholos italok súlyos alkoholfogyasztása néha zavartságot, rohamokat és hallucinációkat is tartalmaz, és orvosi ellátást igényelhet.

Öngyógyítást

Fizikai hatások

Teljes hatások

Hatások másokra

Egészségügyi aggodalmak

Visszavonás